Втора успешна крачка, Григор е на полуфиналите

Втора успешна крачка, Григор е на полуфиналите

Григор Димитров бе далеч по-убедителен във втория си мач на турнира в София. Той спечели с 6:3, 6:3 за час и 5 минути срещу Виктор Троицки и са класира за полуфиналите. За място на финала той ще спори с победителя от двубоя между Мартин Клижан (Словакия) и Николос Басиашвили (Грузия), който отстрани поставения под номер 1 Доминик Тийм.

Редица големи имена от спорта ни бяха в залата, за да наблюдават изявите на най-добрия ни тенисист. Сред тях бяха Димитър Бербатов, Любо Ганев и Тони Зетова.

Григор отново започна малко нервно. След две двойни грешки той трябваше да спасява 2 шанса за пробив още в първия гейм. Той обаче се раваншира с отличен начален удар и обърна гейма след три аса, последният бе реализиран, след като той поиска проверка с "Хоук Ай".

Григор Димитров - Виктор Троицки 

Веднага след това Димитров стигна до първия пробив в мача, възползвайки се от първата си възможност. Това бе последвано от убедителен гейм на нула и страхотно начало за 3:0. Първата ни ракета бе много стабилен при свой сервис и запазваше аванса си, като не оставяше много шансове на съперника. След нов гейм на нула той вече водеше с 5:2. Малко по-късно Григор приключи сета след поредния убедителен сервис гейм за 29 минути.

Григор Димитров - Виктор Троицки 

Втората част геймовете бяха по-равностойни, а Троицки затрудни повече съперника в началото. Григор на няколко пъти бе недоволен от решения на съдиите. В седмия гейм обаче той стигна до три възможности за пробив и малко по-късно вече водеше с 4:3. В този момент сърбинът се пречупи и изоставайки с пробив, допусна нов, с който срещата свърши.

Вчера поставеният под номер 3 българин преодоля много трудно Йежи Янович след 4:6, 6:3, 7:5. В същото време неговият следващ противник Троицки се справи с холандеца Робин Хаазе с 2:6, 6:4, 7:6(3). Сърбинът, който днес празнува своя 31-и рожден ден, в момента е 37-и в световната ранглиста, а българинът 13-и след блестящото си представяне на Australian Open, където достигна до полуфиналите.

Григор Димитров - Виктор Троицки 

До този момент двамата бяха изиграли четири двубоя помежду си, като резултатът от тях е равен - 2:2 победи. Последните два мача обаче бяха спечелени от сърбина - в Сидни и на "Ролан Гарос" през 2016 година. Миналия сезон Троицки отстрани Григор на старта в Париж след петсетова битка, а в началото на годината го победи на финала в Сидни след тайбрек в третия сет.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти