Хванаха руснак за атентата в Дортмунд - не бил екстремист, действал от алчност

Хванаха руснак за атентата в Дортмунд - не бил екстремист, действал от алчност

Германската полиция е задържала мъж, заподозрян за извършването на нападението срещу клубния автобус на Борусия (Дортмунд) преди двубоя с Монако в Шампионската лига. Това е 28-годишният Сергей В. от областта Тюбинген. Въпросният мъж е от руски произход. Според специалните части от GSG 9 той е задействал експлозива с дистанционно - от хотелската стая, в която е бил настанен.

Авторитетният "Шпигел" твърди, че предполагаемият извършител на атаката не е екстремист, а бил действал от алчност. Той искал да убие колкото се може повече футболисти от Борусия, което да понижи цената на акциите на германския клуб и да му донесе дивиденти на борсата. Атентаторът е очаквал да спечели милиони от т.нар. пут опции, които са свързани с падането на цената на определени ценни книжа. 

Във Федералната република отбелязват, че ако престъплението се докаже, то ще бъде първо по рода си в криминалната история на държавата.  

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти