Истинският приятел

Истинският приятел

Няма как да го объркаш - имаш поне един такъв в живота си и дано не си загубил някой по пътя. Ето как да го познаеш.

Истинският приятел е щедър. Седнете ли на бара, парите са общи. Едини път твоите ще са повече, друг път неговите. Няма значение, важното е да се пие, докато ви останат точно няколко лева за такси.

Истинският приятел е съобразителен. Няма смисъл да му обясняваш всичко по два пъти, независимо колко си притеснен, нервен, тъжен, пиян и колко несвързано говориш. Знае какво да прави, когато охраната стигне до грешното заключение, че вече си много зле или когато до вас седнат две скрасиви жени. Както и знае какво да прави, ако приятелката ти му се обади да пита дали си при него.

Истинският приятел е чаровен. Не спрямо теб, а принципно! Не е от тези, които след втората чаша започват да се репчат на всеки втори или още по-зле – започват да ронят сълзи. Това е човек, с когото можете 4 часа да не мръднете от бара, да се смеете с часове и винаги да има какво да си кажете.

Истинският приятел е лоялен. Ако направиш някоя глупост (дано не правиш чак такива!), но по някаква причина те арестуват и те поведат към районното, той ще дойде с теб или поне ще се появи по-късно да ти донесе вода. Ако те зарежат, ще изтърпи цялото ти мрънкане, докато не осъзнаеш, че ти не си мъж за една жена. Ако стане сбиване, ще застане до теб, дори и да му поразместят физиономията.

Истинският приятел е честен и безпристрастен. Няма да ти спести нищо, ако направиш някоя генерална глупост, а ще ти се скара, когато е необходимо. Няма да си замълчи и ще настоява да постъпиш правилно, ще е обективен в твоя полза.

Истинският приятел е гостоприемен. Всичко негово е и твое. Буквално. Налага се да преспиш на дивана му, а после да вземеш негово сако, за да отидеш някъде - това е твоят човек.

Истинският приятел е дискретен. Каквото и да му споделиш, знаеш, че това само между вас. Ама наистина.

Имаш ли такъв истински приятел? Ако да, звънни му по телефона сега - просто да го чуеш.

Последвайте каналите ни в:

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти