Бивши левскари блестят с три гола, изведоха тима си до мач за титлата в Молдова (видео)

Бивши левскари блестят с три гола, изведоха тима си до мач за титлата в Молдова (видео)

Бившите играчи на Левски Георги Сърмов и Исмаил Иса изведоха Дачия до бараж за титлата в Молдова. Двамата донесоха важната победа с 3:2 в гостуването на Саксан Чадър Лунга в двубой от 30-ия последен кръг на молдовското първенство. Халфът бе титуляр, като вкара два красиви гола през първата част. Бургазлията бе точен първо от фаул в 10-ата минута, като прати топката в горния десен ъгъл на домакините, а след това удвои с удар от въздуха от над 20 метра. Това се случи в 24-ата минута, а попадението бе негово седмо за сезона от 23 мача. Това е абсолютен рекорд за Сърмов в кариерата му.

В последната минута на първата част Саксан намали след точно изпълнена дузпа от Еза, а в 59-ата минута Мамах от Дачия си вкара автогол за 2:2. Няколко минути по-рано Исмаил Иса се появи на терена, оказвайки се печеливш жокер за гостите. Именно нападателят с хубаво попадение от въздуха донесе важната победа в 62-ата минута. Голът бе негов пети в тази кампания и втори победен през 2017 година.

Така Дачия завърши сезона с актив от 69 точки. Толкова има и шампионът Шериф, като този уикенд ще има финал, който да определи шампиона на Молдова.

Интересното е, че през този сезон двата тима играха три пъти помежду си, като Дачия има предимство с 2:1 победи. Последната от тях бе на 5 април, където Сърмов и компания спечелиха с 1:0 като гост.

Отборът на Дачия е в серия от осем поредни победи в шампионата, като клубът и феновете вярват, че може да бъде спечелена втора титла на Молдова. Фаворитът Шериф пък търси рекорден 15-и триумф в първенството, а също така пети в последните шест сезона.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти