Със специална церемония ще се открие Европейският шампионат по стрийт футбол за бездомни

Със специална церемония ще се открие Европейският шампионат по стрийт футбол за бездомни

Утре (събота) от 09:45 часа ще се открие Европейският шампионат по стрийт футбол за бездомни в София. Шампионатът ще се проведе в Княжеската градина (пространството пред паметника на Съветската армия). Специална церемония по откриването са подготвили организаторите от “Спортс Мениджмънт България”. Освен официални лица от Министерството на спорта и Столична община на трибуната ще има има и циркови артисти, които ще дадат началото на турнира, в който участие ще вземат тимове от Унгария, Гърция, Италия , Финландия, Литва, Северна Ирландия, Румъния и Австрия. България ще бъде представена от четири отбора. Три съставени от “Отбора на надеждата” и един от бежанци. През днешния ден всички състезатели преминаха през поредния уъркшоп, като професионалисти по катерене показаха част от тънкостите на този спорт в специализираната зала в НСА. По-късно се проведе и официалната тренировка на всички отбори, която отново беше в Националната спортна академия.

В утрешния ден, веднага след церемонията по откриване на шампионата, започва и първата среща от програмата. При мъжете България 2 излиза срещу отбора на Румъния в мач от група “А”. Срещите ще бъдат на специален терен за стрийт футбол, а от изградената трибуна за близо 500 човека ще може да се наблюдават на живо двубоите. Входът за зрители е свободен, а мачовете в събота ще продължат до 16:15, когато играят женските тимове на Италия и Гърция. В неделния ден от сутринта ще бъдат полуфиналите, а след тях и финалните срещи.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти