Авджъ продължава да води след 4-ата отсечка, Стайков отново най-бърз (видео)

Авджъ продължава да води след 4-ата отсечка, Стайков отново най-бърз (видео)

Турският пилот Ягис Авджъ с навигатор Бахадир Гюсенмез с Peugeot 208 R5 продължава да води убедително след 4-ата отсечка "Аврен 2" на рали България. В същото време най-бърз в етапа бе Пламен Стайков с Mitsubishi Lancer Evo 9 с време 8:52.3 минути. След като спука гума във 2-ата отсечка, състезаващият се е грузински лиценз пилот, записа най-добро време в 3-ия, а сега и в 4-ия етап. Така той се придвижи от 27-о на 24-о място в генералното класиране.

Авджъ върна газта и спокойно завърши 3-и в етапа, знаейки че в генералното класиране води с 1:04.3 минути пред сънародника си Бурак Чукурова/Ведат Бостанджъ с Skoda Fabia R5. Втори в отсечката финишира Чукурова, който записа време 8:56.9 минути. От българските пилоти единствен Игнат Исаев се бори с турските екипажи. Той завърши 5-и в етапа на 20.8 секунди от Стайков, а в общото класиране е 3-и, на 2 минути от лидера Авджъ.

Пети е Григор Григоров с Peugeot 208 R2, който изпревари Тихомир Стратиев със същия автомобил. Последният е 7-и в генералното подреждане, като бе задминат и от Мирослав Ангелов също с Peugeot 208 R2. От надпреварата след етапа отпадна Станислав Стоев заради скъсано външно каре, а Здравко Минев на стартира изобщо в етапа заради технически проблем. До този момент в ралито няма сериозни инциденти, освен този на Риза Ризов/Иван Овчаров, който се удари в дърво, след като се откъсва едно от колелата му. И двамата са невредими.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти