Оспорвана битка за 4-ото място между Стратиев, Ангелов и Владимиров в рали България

Оспорвана битка за 4-ото място между Стратиев, Ангелов и Владимиров в рали България

Оспорвана битка за 4-ото място в генералното класиране се заформи след 9-ата отсечка "Бялата вода 2" на рали България. В нея са замесени местният ас Тихомир Стратиев с навигатор Здравко Попов, Мирослав Ангелов/Недялко Сивов, и двамата с Peugeot 208 R2, и Станислав Владимир/ Чавдар Събев с Opel Astra.

След етапа Стратиев е 4-и, на 13.7 секунди след него е Ангелов, а Владимиров е на 2.7 секунди зад Миро. В 9-ата отсечка от тях най-бърз бе Владимиров, който записа 9:25.0 минути и бе 6-и в общото подреждане за етапа. Пред него 5-и бе Игнат Исаев с навигатор Милен Илиев със Citroen DS3 R3 Max. Той продължава да е най-предно класиралият се български пилот в генералното класиране, като заема 3-ото място.

Далеч пред него са Ягис Авджъ с навигатор Бахадир Гюсенмез с Peugeot 208 R5 и Бурак Чукурова/Ведат Бостанджъ с Skoda Fabia R5. Един от фаворитите за победата Пламен Стайков с навигатор Давид Кварацхелиа (Mitsubishi Lancer Evo 9), който във втората отсечка спука 2 гуми, завърши втори в 9-ата отсечка и е на 16-о място в общото класиране.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛНИЯ ДЕН НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ

Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти