Микелсен направи огромна крачка за сезона във WRC

Микелсен направи огромна крачка за сезона във WRC

Бившият пилот на Volkswagen Андреас Микелсен направи една от най-големите крачки за сезона, осигурявайки си състезателно място в третия автомобил на Citroën за предстоящото рали Италия следващия месец (8 – 11 юни). Това ще бъде първото му състезание с новите мощни и агресивни автомобили за 2017 година, след като не стигна до сделка с топ отбор по време на зимната почивка и започна годината с едва няколко изяви във WRC2 с Skoda Fabia.

Норвежецът ще замести Стефан Лефевр, който завърши в топ 10 само два пъти от началото на годината. По план той трябва да се завърне в своя автомобил отново за рали Полша (29 юни – 2 юли), но в зависимост от представянето на Микелсен, нещата може да се променят.

Микелсен ще проведе еднодневен тест преди състезанието – седми кръг от календара на WRC, и заяви, че е много щастлив да се присъедини към френския тим.

Слуховете за възможността, която Citroën предоставиха на Микелсен, тръгнаха още преди уикенда в Португалия. Очаква се след кръга в Сардиния да бъдат обявени и още места, на които Микелсен ще вземе участие с френския автомобил.

Ръководството на Citroën се надява това да е стъпката, с която да излязат от дъното на класирането при конструкторите.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти