Доктора продължава с рекордите и на 38 години

Доктора продължава с рекордите и на 38 години

За двадесетте години, през които Доктора щурмуваше моторния свят, той премина през 349 старта от Гран При състезания във всички класове. Този уикенд ще е специален, тъй като Валентино Роси ще стане единственият мотоциклетист с толкова много стартове в кариерата си. Пистата не е непозната за него, а единствено той и Марк Маркес са ставали победители на нея.

Въпреки затрудненията си преди началото на сезона, Роси показа онази магия, присъща му в неделя, и стартирал девети, успя да финишира трети. И това бе поредният рекорд, който героят от Тавулия създаде – за рекорден 22-и последователен сезон той си отрежда място на подиума. Има и още – това е рекордната 11-а поредна година от най-високия клас на мотоциклетизма, в който Роси записва поне един подиум.

С тазседмичния 888-и Гран При уикенд в историята на шампионата цифрите говорят, че Доктора е взел участие в почти 40% от всичките състезания, стартирали през 1949 година.

Много легенди в моторспорта твърдят, че младият Маверик Винялес ще откаже Роси от борбеността, с която търси десетата титла. На този етап може би звучи сравнително реалистично, но никога не се знае кога Роси ще използва неделната си магия отново.

Тренировките, квалификациите и състезанието за Гран При на Аржентина може да проследите пряко в ефира на Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти