Гледай на живо

Левски с последна тренировка преди срещата с Берое, "сините" са амбицирани да се върнат към победите

Скот Рединг записа най-добрата обиколка на "Льо Ман" в хаотична тренировка

Скот Рединг записа най-добрата обиколка на "Льо Ман" в хаотична тренировка

Сателитният пилот на Ducati Скот Рединг записа най-добрата обиколка за целия състезателен уикенд на "Льо Ман" в третата свободна тренировка от Гран При на Франция. Не един и двама пилоти подобриха постижението на Джак Милър от вчера, като всички те го направиха в последните десет минути от сесията, които бяха напълно хаотични.

Милър излезе на пистата за първи път десет минути след началото на сесията, но опитите да подобри времето си не се увенчаха с успех, а набезите на останалите пилоти станаха сериозни. Един от тримата французи на пистата, подкрепян върло от публиката, Силван Жинтоли, който замества контузеният Алекс Ринс в Suzuki, единствен претърпя падане, но продължи сесията с нов мотор.

За първи път Роси подобри обиколката си десет минути преди края на последната тренировка, отреждаща местата в квалификациите, с приблизително половин секунда. Минута по-късно Винялес също намери място в топ 10, докато Скот Рединг се доближи най-много до Милър, измествайки Марк Маркес от втората позиция в подредбата.

Сензация създадоха и пилотите на новия конструктор в MotoGP КТМ, като и двамата им пилоти Пол Еспергаро и Брадли Смит намериха място в топ 10 и ще стартират в квалификацията, отреждаща полпозишън. Това обаче няма да може да направят победителят от предния кръг Дани Педроса, най-успешният мотоциклетист на "Льо Ман" Хорхе Лоренсо и съотборникът му Андреа Довициозо, френският фаворит Йоан Зарко и надеждата на Suzuki Андреа Яноне.

Сателитният пилот на Honda Кал Кръчлоу също записа отлична обиколка и заедно с Рединг бяха единствените пилоти, чието време падна под минута и 37 секунди.

Квалификацията започва днес в 15:10 часа българско време, а състезанието за Гран При на Франция утре - в 15:00 часа българско време.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти