България надви Гърция в приятелски голф турнир на Гергьовден

България надви Гърция в приятелски голф турнир на Гергьовден

В деня на един от най-светлите и български празници в Пирин Голф и Кънтри Клуб се проведе традиционно голф турнирът – Св. Георги, паралелно с него и приятелски турнир България срещу Гърция, организиран заедно с тур оператора – Бългериан Голф Турс. 68 голф уграчи взеха учатстие, като 12 отбора от България се съревноваваха срещу 12-те отбора на Гърция.

Въпреки прогнозите за дъжд, слънцето зарадва участниците и те стартираха своята игра по програма на 6-ти май, съпътствани с обичайното за Пирин голф предизвикателство на силните ветрове.

В Св. Георги  турнир на първо място се класира отбора на миналогодишните победители на трето място братовчедите – Момчил и Младен Шишкови с отборен резултат от 48 нетни точки.  Второто място с една точка по-малко зае отборът на младите голф надежди на България – 16-годишния Раян Стайков и неговият брат, 13-годишния Денис Стайков, следвани от отбора на Пламен Мицански и Милко Рушаков, с нетен резултат от 45 нетни точки.

Специалната награда за ‘’Най-дълъг удар’’ спечели Раян Стайков, а ‘’Най-близо до флага’’ – англичанинът, Стивън Плац.

Победителите в турнир Св. Георги, спечелиха специално изработени трофей и ваучери за индивидуални голф уроци и игри на 18-те дупки на Шампионското игрище – Иън Ууснам.

Преходната купа за турнира България срещу Гърция, спечели българския отбор, с неуспоримия общ отборен резултат от 409 нетни точки, почти двойно повече от отбора на Гърция – 282 точки.

‘’Купата остава в голф клуб ‘’Пирин’’, с пожелание турнира да стане традиция и следващата година отново България и Гърция да премерят сили’’, каза Борис Борисов, собственик на Бългериан Голф Турс.
Наградите не свършиха до тук - Бългериан Голф Турс и Пирин Голф и Кънтри Клуб, бяха подготвили и томбола с ваучери - почивки и голф игри в Кипър, уикенд в Пирин Голф и Кънтри Клуб и игра на голф на 18 дупки, отново в клуба домакин.

След турнира и награждаването, участниците и техните приятели се насладиха на традиционна Гергьовденска вечеря в ресторант Клуб хаус.

Екипът на Пирин Голф и Кънтри Клуб и Бългериан Голф Турс благодари на участниците и всички присъстващи, че пожелаха да отпразнуват Гергьовден с организираните турнири и сред екипа на голф клуба!

Турнирите от Европейския голф тур гледайте само в ефира на Мtel Sport 2.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти