Гледай на живо

Левски пречупи ЦСКА пред препълнена зала и стъпи на волейболния връх в България - на живо от зала "Левски София" с отзивите и награждаването

Минесота разстреля Балтимор с 21 хита (видео)

Минесота разстреля Балтимор с 21 хита (видео)

Зрелищен двубой с горчива развръзка за домакините изиграха Балтимор Ориолс и Минесота Туинс в редовния сезон на МЛБ. Гостите от Минеаполис се наложиха с 14:7 на ст. "Ориол Парк" в Кемдън Ярдс, след като двата тима си размениха общо 32 хита.

От тях 21 произведе атаката на "близнаците", поведена от Макс Кеплер. Германският национал батира 3 от 6 със соло хоумрън, 4 RBI и 3 отбелязани точки. Мигел Сано и Хорхе Поланко удариха по 4 хита, с което и двамата поставиха лични рекорди.



"Бейзболът е непредсказуем. Ако имаш отбор, който никога не се предава и непрекъснато продължава да се бори, победите неизбежно идват", коментира Кеплер, който прехвърли оградата в 4-тия ининг.

Минесота изоставаше с 0:5 след 2-рия и с 2:6 след 4-тия, но след това избухна срещу стартера Убалдо Хименес и неефективния булпен на Балтимор От него да спасява положението в 5-ия ининг излезе Тайлър Уилсън (L 2-2), който пое топката от Хименес при аванс от 2 точки, с хора на втора и трета база и без аут.



Риливърът не съумя да излезе сух от водата и позволи и двамата рънери да отбележат, с което резултатът бе изравнен на 6:6. Уилсън остана на възвишението и в 6-ия ининг, в който пусна още 6 точки и си тръгна безславно.

"Това е просто една загуба. Не е краят на света", заключи звездата на "скорците" Адам Джоунс, който изстреля троен хоумрън за 5:0 във 2-рия ининг. Това бе негов 125-и хоумрън на "Ориол Парк", с който централният аутфилдер задмина легендата Рафаел Палмейро и вече е едноличен лидер за най-много удари над оградата в 26-годишната история на стадиона.



Въпреки допуснатите 6 точки в началото на мача питчерът на Туинс Кайл Гибсън (W 1-4) спечели първата си победа за сезона. Стартерът остана на хълма 5 ининга, в които хвърли 5 страйкаута и даде 4 бази за боли.

"Има много фактори, които оказаха влияние. Играхме дабълхедър, пристигнахме късно, губехме с 0:5 – посочи мениджърът на Минесота Пол Молитър, след като само 24 ч. по-рано тимът му игра два домакински мача с Канзас Сити Роялс и прелетя близо 1600 км от Минеаполис до Балтимор. – Това, че намерихме своя път обратно в мача и после победихме толкова убедително, говори недвусмислено."





Балтимор Ориолс - Минесота Туинс 7:14

      ст. "Ориол Парк"                
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
  H
 E
      МИНЕСОТА    
 0 
 0
 1 
 1
 4 
 6
 0 
 0
 2 
 14
 21 
 0
      БАЛТИМОР   
 0
 5 
 0
 1 
 0
 0 
 0
 0 
 1
  7
 11
 1 

 

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 22 МАЙ:

Американска лига

Ню Йорк Янкис - Канзас Сити Роялс

4:2

Тампа Бей Рейс - Лос Анджелис Ейнджълс

2:3

Хюстън Астрос - Детройт Тайгърс

1:0

Национална лига

Филаделфия Филис - Колорадо Рокис

1:8

Атланта Брейвс - Питсбърг Пайрътс

5:2

Чикаго Къбс - Сан Франциско Джайънтс

4:6

Интерлига

Синсинати Редс - Кливланд Индиънс

5:1

Аризона Дайъмъндбекс - Чикаго Уайт Сокс

5:1

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти