Синът на Клинсман едва не провали младежкия отбор на САЩ на Световното

Синът на Клинсман едва не провали младежкия отбор на САЩ на Световното

След вратарска грешка на Джонатан Клинсман, съотборникът му Лука де ла Торе, вкара изравнителен гол в добвеното време, а САЩ успя да се добере до равенство 3:3 на Световното първенство за младежи до 20 години. Американците получиха два ранни гола, но след това успяха да стигнат до 2:2 с два точни изстрела на Джон Сърджънт. Грешка на сина на Юрген Клинсман, който пази на вратата на САЩ, донесе ново предимство на еквадорците в 64-ата минута, като Брайън Кабесас заби второто си попадение в мача.

Клинсман-младши опита да отстрани опасност пред вратата си с дрибъл, но попадна между двама противници и подаде топката право на крака на Кабесас, който се разписа. Но на стадиона в Инчон драмата не беше приключила, след като играещият за Фулъм Дела Торе изравни в 4-ата минута на добавеното време. Той се разписа с удар по земята, засичайки лошо изчистване на еквадорската защита след центриране от дясно. Ерлин Лино вкара първото попадение за Еквадор още в 5-ата минута, а Кабесас удвои в 7-ата. Сърджънт намали в 36-ата след перфектен параболичен пас на Де Ла Торе, а през втората част Бруукс Ленън подаде на Сърджънт за 2:2.

В следващата си среща в група F американците ще излязат срещу отбора на Сенегал, докато Еквадор ще срещне Саудитска Арабия. В група Е Франция се наложи над редовния участник в това първенство Хондурас с 3:0. Нападателят на Пари Сен Жермен Жан-Кевин Огюстен откри резултата с чудесно изпълнение на фаул от далечно разстояние в 15-ата минута. Малко преди края на първата част Амин Арит покачи на 2:0, а Мартен Терие оформи крайното 3:0 в 81-ата минута. Първенството започна с убедителни победи с по 3:0 на Англия и Република Корея съответно над Аржентина и Гвинея в група А. В Група В Венецуела показа, че има потенциал и тресна Германия с 2:0, докато Мексико трудно преодоля състава на островите Вануату с 3:2.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти