Португалия се класира драматично за осминафиналите на световното за младежи

Португалия се класира драматично за осминафиналите на световното за младежи

Тимът на Португалия се класира драматично за осминафиналите на световното първенство за младежи до 20 години, което се провежда в Република Корея. В последен мач от "С" португалците победиха Иран с 2:1, което се оказа достатъчно, за да заемат второто място в групата с 4 точки. Толкова има и третият Коста Рика, който надигра с 1:0 победителя в групата Замбия. Така замбийците, португалците и костариканците се класират напред за следващата фаза, а Иран отпадна, въпреки че завърши с 3 точки.

Иран поведе още в 4-ата минута чрез Реза Шекари и дълго време създаваше големи проблеми на техничния отбор на Португали с организираната си игра в защита. Чак в 54-ата минута Диого Гонсалвеш възстанови равенството с хубав удар с вътрешен фалц в далечния горен десен ъгъл на вратата. Равенството класираше Иран напред в турнира, но в 86-ата минута Шанде Силва реализира решителното за "мореплавателите" попадение за 2:1.

В другия мач от групата, който бе без значение за тима на Замбия, осигурил си класирането още в предишния кръг, Коста Рика победи африканския тим с 1:0 с гол на Жостин Дали, който добави собствения си пропуск от дузпа в 15-ата минута. В 66-ата минута латиноамериканският тим пропусна втора дузпа чрез Рандал Леал, а в 89-ата минута гол на замбийците бе отменен след видеоповторение.

В група "D" Япония и Италия направиха 2:2, което се оказа достатъчно и за двата отбора, за да се класират за следващата фаза. "Адзурите" поведоха с 2:0 до 7-мата минута чрез Рикардо Орсилони и Джузепе Панико, но с попадения на Рицу Доан в 22-рата и 50-ата минута Япония стигна до точката. В другия двубой от групата Уругвай и РЮА приключиха при 0:0. В крайното класиране първи е тимът на Уругвай със 7 точки, следван от Италия с 4, Япония с 4 и РЮА с 1 точка.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти