Три дилеми около старто­вия състав на ЦСКА-София

Три дилеми около старто­вия състав на ЦСКА-София

Три дилеми около старто­вия състав на ЦСКА-София се очерта­ват преди дербито с Левски на 28 май. Те са свързани с двой­ката вътрешни халфове и по­зицията зад нападателя. След като получи жълт картон сре­щу Лудогорец, Рубен Пинто ще бъде наказан за 1 среща за натрупани 5 санкции. Порту­галският халф ще пропусне точно двубоя с Левски, като той си изкара картон в 89-ата минута в Разград. Така изборът на Стамен Белчев за вътрешни халфове се свежда основно до трима играчи - Бумал, Симао и Мали­нов.

Не е ясно обаче как ще се развие ситуацията около Си­мао заради недоволството, което показа след двубоя с Лу­догорец. Най-вероятно тези дни с него ще бъде проведен разговор, пише Тема Спорт. Другата дилема е между Руи Педро и Арсенио Нунеш за позицията зад нападателя. Арсенио пропусна срещата в Разград заради травма, но се очаква да е на линия за вечно­то дерби. Той вече има 2 гола в мрежата на Левски този се­зон - вкара при 1:2 и при 3:0. И двата дуела бяха през пролет­та. От друга страна, Педро не впечатли срещу Лудогорец. Затова и ако Арсенио се въз­станови, почти сигурно именно той ще попадне сред 11-те. Двубоя с Левски пък може да пропусне нападателят Кевин Кубемба.

Причината оба­че не е травма, а повиква­телна от националния отбор на Република Конго. Такава ве­че е пристигнала в ЦСКА-София. От селекцията искат Кубемба да се присъедини най-късно на 28 май и да остане с тима до 10 юни. Именно на 28-и е дербито и от ЦСКА-София ще направят опит да отложат с един ден заминаването на Ку­бемба. Република Конго играе дерби със съседната ДР Конго на 9 юни в двубой от квали­фикациите за Купата на аф­риканските нации.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти