Как покерът може да се превърне във ваша кариера

Как покерът може да се превърне във ваша кариера

Освен забавлението, което носи играта, защо някой би играл покер за пари? Повечето хора няма да имат какво да кажат. Покерът е игра, в която изучаването, отдадеността и упоритата работа се отплащат. Въпреки това, обикновено е доста трудно да се подобриш като онлайн покер играч извън най-основните нива. Ако наблюдавате повечето играчи, ще видите, че това е очевидно.
Днес най-често задаваният въпрос е „Могат ли да се правят пари от покер?“ Простият отговор е „да“, но това е най-простият начин, по който да погледнем ситуацията. Отговора на въпроса е малко по-сложен и достоен за някои дискусия. Всъщност, преди да може да се установи количеството на парите, които може да направите в играта на покер е важно да се прецени дали имате или не необходимите умения, за да излезете на печалба.

Какво прави покера привлекателен?
В сравнение с вършенето на тежка работа, необходима, за да печелите на дадена покер игра, вярването във феи и призраци е много по-лесно. Също така, би било по-лесно да кажем смени попрището, отколкото да научим тенденциите в поведението на опонентите и да настроим играта си според слабите и силните им страни. Повтарянето на това, че играта е нагласена, обвиняването на дилърите, писъците и плача съществуват в света на покера, защото е по-лесно да направите това, отколкото да имате търпение и да учите.

Желанието за преки пътища е поразително, дори и сред играчите, които са малко по-внимателни.
Нелепо и безсмислено е да се задават въпроси като „Какъв процент от ръцете да играя преди флопа?“ Това би било близо до въпроси като „какво да облека?“ или „какъв филм да гледам?“
Някои игри са пасивни и стегнати, а други са агресивни и по-разпуснати. Някои игри може да включват един абсолютно неадекватен играч и седем солидни опонента. Ще играете по един начин, когато на големият блайнд стои един изключително агресивен играч и по коренно различен, ако сте изправени пред слаб опонент.

Взимане на решения на базата на конкретната ситуация
Всяка преценка и ситуация, пред която се изправя един играч в покер играта, е шанс да практикува и да взема правилните решения.

Битката на нерви, интелект и остроумие винаги присъстват в покера. Наистина е предизвикателство да печелиш в покера. Винаги помнете, че играчите, които искат да избегнат предизвикателствата никога нямат възможността да бъдат успешни. Също, както изследователите проучват непознати земи и води, така и великите играчи трябва да проучат и научат начини, с които да побеждават и да бъдат непобедими. Ако играчите просто следват мисловните процеси или правилата създадени от другите, те не играят покер, а само си мислят, че го правят.

Колко печели средностатистическият покер играч?
В действителност това е въпрос, на който е невъзможно да се отговори, но ако погледнем на нещата прагматично, можем да започнем да формираме някакви общи насоки. Първото нещо, на което да обърнем внимание е, че размерът и нормата, с която играчите печелят пари ще варира драстично, в зависимост от това дали играят в турнири или в кеш игри.

Отстрани се приема, че най-добрите турнирни играчи печелят невероятни суми пари всяка година. Причината за това е, че покер новините обикновено се фокусират върху големите победители и не вземат предвид парите, които се харчат през цялата година за входове в турнирите. Тъй като нетната печалба е резултатът минус входните такси, действителната сума пари, която един покер играч прави е доста по-ниска, отколкото смятат мнозина.

Учейки се от Даниел Негреану
За да илюстрираме това, нека вземем Даниел Негреану като пример. През 2013г. той имаше една от най-успешните си години до този момент, а през втората половина на годината той публикува статистическа разбивка на действителните си резултати.

Играейки в 51 турнира, Даниел е успял да натрупа печалби от $944,126, със стандартно отклонение от $166,300 на турнир. Въпреки че този нетен резултат със сигурност е впечатляващ, но нещата стават по-интересни, когато видите, че от 51 турнира той е влязъл в парите на само 11 от тях. Това означава, че ако не беше успял да достигне двете си победи (в WSOP APAC и WSOP High Roller), вероятно баланса му щеше да е с минус отпред.

В действителност, Даниел е похарчил общо $898,080 за входни такси и в един момент той се оказва с 12 поредни загуби. Така, ако не успеете да достигнете до значителна победа през годината, често ще откриете, че излизането на печалба е доста трудно нещо; дори да сте един от най-добрите играчи в света.

Интересният случай с Гъс Хенсън
Гъс Хенсън бе един от най-доминиращите покер играчи в света, но след като вълна от млади играчи започна да контролира играта, той привидно изгуби пътя си. Все пак, въпреки, че тези около него стават все по-добри, той все още е приветстван като елитен играч, въпреки че е най-губещият в онлайн покер залите. Наистина, след 1,383,179 изиграни ръце онлайн, той е загубил зашеметяващите $15,628,983. Тези загуби със сигурност опровергават това колко опитен е той в действителност и е в рязък контраст с размера, който е спечелил в кеш игри и турнири на живо ($11,240,677).
Причината за онлайн загубите на Гъс се корени до голяма степен в трудните игри, които не пасват на стила му. Както намекнахме по-рано, нормата ви на печалба зависи от редица фактори, а един от тях е изборът на игра. Намирането на правилната игра за вашите умения е от решаващо значение и едно от основните влияния, което ще повлияе на това колко ще печелите. По този начин, ако искате да избегнете загуби, като тези на Гъс, тогава се уверете, че избирате игрите си разумно.

Как можете да подобрите приходния си потенциал?
Сега, след като сме установили какво е възможно, когато става въпрос за печеленето на пари на покер масата, вероятно е разумно да отделим време, за да погледнем как можете да подобрите нормата си на печалба. Покерът е една постоянно развиваща се игра и ученето е много важно за играчите на всички нива на умение. Всъщност, освен правилният избор на игра, вие трябва да сте сигурни, че сте запознати с последните тенденции в залаганията в света на покера.

Например, преди един силен играч можеше просто да 3-бетне преди флопа със широк рейндж и да очаква да прави пари от тези около него, които фолдват лесно. Въпреки това, с развитието на покера изглежда, че повечето играчи са започнали да приемат този агресивен стил и сега 3-бета преди флопа не е мощното оръжие, което беше. Всъщност, за да се възползват от промяната в динамиката, най-добрите играчи сега рейзват много по-малко преди флопа. Нещо повече, те са намалили първоначалните си залози от 3 биг блайнда на 2,5 и 2 биг блайнда.

Единственият начин да останете в крак с времето е да четете последните покер стратегии, да гледате обучителни клипове и да преглеждате собствената си игра. Освен това, ако имате компетентни приятели в общността, това може да ви помогне да подобрите шансовете си за успех.
Друг важен аспект от играта, който трябва да развивате, ако искате да се превърнете във финансово независими, е начинът ви на мислене. Ако играете, когато сте ядосани (или тилтнати, както е познато това състояние), това може да бъде фатално и може да превърне печелившият играч в губещ, само защото емоциите му са възпрепятствали рационалните решения. За щастие има много източници, които могат да помогнат на един играч да подобри начинът си на мислене.

Резултатът
Естеството на вашите резултати и това колко печелите на покер масата зависят от редица фактори. От броя играчи на масата до залозите, които рискувате и начинът ви на мислене, правенето на пари не е толкова лесно, колкото изглежда. Отдадеността е от решаващо значение в тази игра и ако искате покер баланс, който да е с положителен знак, тогава трябва да усъвършенствате уменията си, да играете в най-подходящите игри и покер зали и да сте готови да отделите голяма част от времето си. Само като следвате тези стъпки може да преодолеете негативната вариация и да реализирате една здравословна печалба.

Още покер новини и стратегии може да прочетете в покер портала - Rounders.org


Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти