Благо Георгиев се порадва само няколко секунди

Благо Георгиев се порадва само няколко секунди

Оренбург на Благой Георгиев си усложни задачата по запазване на мястото си в руския елит, след като в среща от предпоследния кръг завърши 1:1 с Уфа у дома. Така тимът на българина остава в зоната за бараж, но вече е зад Криля Советов, който по-рано през деня надви изпадналия вече Том (Томск) с 2:0. Сега Оренбург трябва да се моли друг от преките конкуренти - Арсенал (Тула), да се издъни срещу Амкар.

Директно изпадат последните два отбора в класирането, а двата пред тях отиват на плейоф срещу съперници от втора дивизия. В последния кръг Оренбург приема Ростов, който през сезона вече игра в Шампионската лига и Лига Европа.

Днес Благо Георгиев не беше в групата на своя тим заради натрупани картони. Резултатът се запази 0:0 до финалните секунди на редовното време, когато Вадим Афонин вкара от фаул и домакините започнаха да се прегръщат от радост както на терена, така и по трибуните, сред които и Джизъса.



Срещата обаче не беше завършила и в добавеното време Александър Сухов успя да изсреля топката в мрежата за 1:1, с което празненствата секнаха.

Останалите двубои от кръга са тази вечер, а тези от последния са в неделя.

СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти