Спартак отбеляза титлата с разгром над Терек

Спартак отбеляза титлата с разгром над Терек
Спартак Москва разгроми Терек Грозни с 3:0 в мач от 29-ия кръг на руската Премиер лига. Това беше пета поредна победа за Ивелин Попов и компания, които събраха 69 точки и са недостижими на върха. Терек пък остана шести с 45 в актива си.

С два гола за успеха на Спартак се отчете Денис Глушаков, който се разписа в 15-ата и 19-ата минута, след атака започната от Попето. Крайното 3:0 оформи Куинси Промес в 74-ата. Феновете на Спартак отбелязаха спечелената титла с хореография, в която беше включена Менделеевата таблица.

Срещу всеки елемент беше отбелязано името на съответния футболист. Попето също намери място в своеобразната таблица. Двубоят на няколко пъти беше прекъсван заради хвърлени предмети и бомбички, а след последния съдийски сигнал феновете нахлуха на терена.

Зенит Санкт Петербург и ЦСКА Москва също постигнаха победи и оставиха за последния кръг развръзката за битката за второто място в крайното класиране, което ще определи кой ще играе в квалификациите в Шампионската лига. Зенит надви с 1:0 на "Петровский" Краснодар с гол в 12-ата минута на Артьом Дзюба.

ЦСКА Москва пък се справи с Рубин в Казан, като победи с 2:0 с попадения на Витиньо и Алан Дзагоев. Домакините играха с човек по-малко от 49-ата минута, когато беше изгонен Мийо Цакташ. В българското дерби в този кръг Арсенал Тула с Михаил Александров завърши наравно 0:0 срещу Амкар с капитан Петър Занев. Иван Иванов остана на резервната скамейка за Арсенал.

Всички резултати от кръга: Том Томск - Криля Советов 0:2, Урал - Локомотив Москва 1:2, Арсенал - Амкар 0:0, Оренбург - Уфа 1:1.

КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти