ЦСКА (Москва) в ШЛ за пета поредна година

ЦСКА (Москва) в ШЛ за пета поредна година

За пета поредна година ЦСКА (Москва) си спечели правото да играе в Шампионската лига. Този път отборът на Георги Миланов завърши на втора позиция в руското първенство и ще трябва да мине през плейофите. В среща от последния кръг столичани разгромиха Анжи с 4:0 у дома и не дадоха шанс на третия Зенит да ги измести. По същото време отборът от Санкт Петербург надделя с 2:0 над Локомотив (Москва), но финишира на точка зад ЦСКА и ще се подвизава в Лига Европа.

Георги Миланов остана сред резервите на “армейците”. Неговите съотборници не поставиха под съмнение успеха си, като си осигуриха аванс от 3:0 още до почивката след голове на Сергей Игнашевич (17’) и Витиньо (24’,38’). Четири минути след подновяването на играта младият Фьодор Чалов направи 4:0 в полза на ЦСКА.

По това време Зенит водеше с 1:0 на стадион “Локомотив” след гол на Александър Кокорин (33’), но вече беше ясно, че изходът от тази среща е без значение. Седем минути преди края Дани реализира второто попадение за Зенит.

Анжи записа много лош завършек на сезона, но се спасява само заради по-добрите си показатели в директните мачове с Оренбург.

“Железничарите” пък са чак осми в класирането, но спечелиха Купата на Русия и ще играят в Лига Европа.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти