Монтана и Локо (ГО) се ухапаха, но гилотината ще се спусне на реванша (видео)

Монтана и Локо (ГО) се ухапаха, но гилотината ще се спусне на реванша (видео)

Отборите на Монтана и Локомотив (Горна Оряховица) завършиха 1:1 в първата среща от баража за изпадане от Първа лига. Попаденията в Ловеч реализираха Петър Атанасов и Рахави Кифуети преди почивката. Двубоят ще се запомни преди всичко с леко куриозния гол, с който символичните домакини откриха резултата. "Сините" бяха с човек по-малко почти цяло второ полувреме заради изгонването от игра на Костадин Дяков, който удари съперник при спряла игра.

В началото всякакво майсторство отстъпи място на скуката, но нещата се раздвижиха в 16-ата минута. Тогава една балонна топка изненада много лошо вратаря на Локомотив Николай Банков. Той излезе без да прецени както трябва ситуацията, топката тупна пред него, прехвърли го и голаджията на Монтана Петър Атанасов моментално се възползва от "подаръка" - 1:0 за "сините".

Отговорът на "железничарите" не закъсня. В 25-ата Кифуети засече отблизо и възстанови равенството. Малко след това Антони Иванов имаше комична изява в наказателното поле на Локомотив. Васев намери халфа на чиста позиция, но вместо голов шут, последва падане на тревата. Към края на полувремето Владислав Узунов и Блажо Игуманович опитаха здравината на своите глави, които обаче се оказаха издръжливи при един зверски удар в средата на игрището.

В 51-ата минута Дяков от Монтана получи втори жълт картон и остави отбора на Атанас Атанасов с десет души. Полузащитникът изпусна нервите си при спряла игра, когато с коляно удари умишлено, макар и не много силно, Милен Желев от Локомотив. Веднага след това Кифуети пропусна да отбележи гол-близнак на този от първата част, но в случая французинът не улучи мрежата. В 61-ата минута Аристоте Фунду за малко да направи 2:1. Тъмнокожият футболист на "железничарите" получи пас от Узунов и стреля опасно от воле по посока Неманя Счекич. Мерникът му обаче не бе точен.

До края не се случи нищо по-специално, което да заслужава отбелязване, и така плейофът остава "отворен" за съставите на Орела и Александър Димитров. В понеделник ще се разбере официално кой е изпадащият от родния футболен елит. Арена на битката ще бъде стадионът в Горна Оряховица.

МОНТАНА - ЛОКО (ГО) 1:1
1:0
Атанасов (16)
1:1 Кифуети (25)

СТАТИСТИКА!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички