Крис Гади повали Кокала, битката за оцеляване става все по-жестока

Крис Гади повали Кокала, битката за оцеляване става все по-жестока

Отборът на Спартак (Плевен) изигра най-добрия си мач за тази пролет, като спечели изключително важната среща с Оборище (Панагюрище) от 29-ия кръг на Втора лига. На градския стадион в Плевен домакините победиха с 1:0, след като Крис Гади бе точен в 49-ата минута. Вторият пореден успех запази шансовете на плевенчани за оставане във втория ешелон. Тимът остана в зоната на изпадащите с 33 точки, толкова има и ЦСКА-София, докато Ботев (Гълъбово) и Оборище са над зоната с 34 точки.

Първото полувреме мина изцяло под диктовката на Спартак, като единствено юношата клуба Христо Иванов спаси гостите от няколко гола. Кевин Осей на два пъти, Крис Гади и Георги Чакъров пробваха рефлекса на бившия вратар на Монтана.

Второто полувреме започна отлично за домакините, които в 49-ата минута поведоха в резултата. Голмайсторът на тима Гади попадна в преградките на своите съотборници, след като бе най-съобразителен при добавка. Онази направи хубав пробив, като подаде на Чъкъров, който стреля, но Иванов изби. Гади бе най-бърз и вкара своя 11-и гол в първенството.

Играчите на Спартак намалиха оборотите, а гостите имаха две възможности за изравняване, но Свилен Щерев и Илиян Гаров пропуснаха. Халфът на гостите Владимир Айтов пък получи тежка аркада след сблъсък с Никола Мицански и бе откаран в болницата.

Последния кръг Спартак гостува на Лудогорец 2, докато тимът на Емил Велев-Кокала приема Септември (София), който има надежда за директно класиране в Първа лига.

СЪСТАВИТЕ

КЛАСИРАНЕ

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ 29-ИЯ КРЪГ

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА СПАРТАК (ПЛЕВЕН) ПРЕЗ ТОЗИ СЕЗОН


ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ОБОРИЩЕ ПРЕЗ ТОЗИ СЕЗОН

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти