Явор Вълчинов: Положението в "Надежда" е патово! Чакам

Явор Вълчинов: Положението в "Надежда" е патово! Чакам

Старши треньорът на Локомотив (София) Явор Вълчинов даде интервю за lokosf.info, в което отхвърли възможността да заработи отново със Стойчо Стоев и двамата да отидат в чужбина. Наставникът на "железничарите" каза, че не напуска клуба от Втора лига, а оставя на ръководството да определи бъдещето му.

- Яворе, в медиите се появи бомбастичната информация, че напускаш Локомотив. Вярно ли е това?

- Напускам?! Измислица! И аз прочетох статията и дано журналистът има оракулски способности, подобни на баба Ванга, и се окаже прав за офертата ни със Стойчо Стоев в чужбина. Грозно е спортни журналисти да си измислят и да разпространяват неверни неща. Един като напише, после се раздухва невярна информация и в останалите медии. Аз съм магистър по журналистика и съм наясно, че трябва да има коректно отношение и преди да се пише информация, тя да бъде проверена.

- Как би коментирал представянето на отбора кръг преди края на сезона?

- Статистиката и класирането през пролетта говорят красноречиво: 1-ви Етър с 25 точки, 2-ри Септември с 24 точки, 3-то място за Локомотив с 23 точки, 4-ти Лудогорец с 23 точки, 5-и Царско село с 21 точки, 6-и Витоша Бистрица с 20 точки и т.н. Преди двубоя в Банско Локомотив е на трето място от изиграните двубои под мое ръководство. При положение че отборът беше селектиран набързо, привлякохме нови осем футболисти, като разполагаме с 15 играчи и 5 юноши от школата на клуба, представянето заслужава адмирации.

- Има ли вече яснота за новия сезон?

- Ще се опитам да го обясня така: когато бях поканен от президента Иван Василев, на когото съм благодарен, че ми гласува доверие за първи път да бъда старши треньор, и то на любимия ми отбор, идеята беше да сложим една добра предпоставка и основа за новото първенство. С резултатите и работата, която свършихме, мисля, че оправдах това доверие. Още отначало исках да знам какво ще е бъдещето, като лично за мен друга цел пред Локомотив освен влизане в Първа лига не съществува! Не ми беше казано тогава конкретно какво ще се случва и тази яснота не ми хареса. Затова на няколко пъти в интервюта споменах, че най-вероятно ще си тръгна заради това неведение за догодина.

- Докога е твоят договор с Локомотив?

- Имам договор за година и половина, до лятото на 2018-а. Като свърши първенството, ще седнем с президента да говорим. Тогава ще стане ясно дали Иван Василев иска да работим заедно. Ако от ръководството не са доволни, да ме освободят. Положението е патово. Чакам.

- Общата оценка е, че Локомотив направи добър сезон...

- Пак казвам - статистиката и резултатите говорят. Изградихме добър отбор със сплотен колектив и много добра игра. За мен лично представянето на отбора е много добро. Дори при загуба успявахме да се вдигнем и след това записвахме поредица от победи. Да отбележа и факта, че заради контузия, не можехме да разчитаме на основен играч в защитата - Анестис Хадзиалидис, и в няколко срещи отсъстваше капитанът Дани Пеев, който е водещ футболист в нашия състав. Не трябва да се забравя, че голмайсторът на Втора лига е от Локомотив - Димитър Георгиев, засега с 16 гола.

- Подкрепата на феновете до каква степен влияе на играта на отбора?

- Доста голяма. Благодаря им, че ни подкрепяха навсякъде и бяхме едно цяло - Отбор и Фенове. Силно се надявам Локомотив да го чака добро бъдеще.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички