Боксова лига тръгва с 4 тима от Пазарджик

Боксова лига тръгва с 4 тима от Пазарджик

Българската федерация по бокс основа за пръв път в своята история Национална боксова лига за мъже. В нея ще участват най-добрите ни боксьори, като целта е да им се създаде по-конкурентна среда и да имат повече мачове през цялата година. В лигата ще участват 4 отбора по 8 състезатели. Съставът на тимовете бе определен чрез жребий, теглен на 19 май в Благоевград. Наставници на отборите ще са националните треньори, като „Ханове“ ще бъде воден от Палми Ранчев, „Лъвове“ - от Жоел-Солер Арате, „Багатури“ - от Валентин Поптолев, и „Вълци“ - от Александър Александров. Последният тим събра най-много титуляри от националния ни тим – Елиан Димитров (60 кг), Айрин Исметов (64), Арман Хакобян (75), Радослав Панталеев (81) и Петър Белберов (+91).

Първият кръг на Лигата ще се проведе на 3 юни в Пазарджик. Във всяка от 8-те категории ще се играят по два мача. Победителят от всеки двубой ще получава по 250 лв., а загубилият – 150 лв. Боксьорите ще участват от името на своите клубове, което ще им носи и точки за финансирането от ММС. Крайният победител във всяка категория ще получи и допълнителен бонус от 1000 лв. Ще бъде определен и отборен шампион.

След първия кръг от Лигата националите ще отпътуват за лагер в Украйна от 5 до 14 юни преди старта на европейското първенство (14-25 юни) там.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти