Виталий: Ако не беше този ъперкът, то Владимир щеше да бие Джошуа (видео)

Виталий: Ако не беше този ъперкът, то Владимир щеше да бие Джошуа (видео)

Почетният и “вечен” световен шампион в тежка категория във версията WBC Виталий Кличко говори в предаването “Великий бокс” на телевизия “Интер”. Виталия коментира загубата на брат си Владимир Кличко (64-5, 53 КО) от Антъни Джошуа (19-0, 19 КО).

Джошуа е новият боксов крал в тежка категория
“Владимир беше много добре подготвен, движеше се добре и не даваше възможност на Джошуа да се фокусира и да се подготви за атака. С тегло от 110 кг Владимир наистина пърхаше като пеперуда. Видях, че по-време на подготовката, в спарингите, той изглеждаше страхотно в първия и в 12-ия рунд. Той беше готов за победа и ако не беше пропуснал този ъперкът, който от средна дистанция не се виждаше, всичко би било по-различно. Да, това е коронният удар на Джошуа, който той често използва успешно. Но след такава грешка от страна на брат ми: мога да кажа че, звездите се събраха и така се стекоха обстоятелствата. Влезе твърде близо, не видя, пропусна. Нека да не забравяме, че това е тежка категория, където всичко може да се реши с един удар. Ако не беше този ъперкът, то Владимир щеше да спечели битката поне по точки…”, заяви Виталий Кличко.

Джошуа е новият боксов крал в тежка категория
“Издръжливостта на Антъни Джошуа и способността му за поемане на удари (все пак в целта попаднаха доста) ме изненадаха доста. След толкова много поети удари той се изправи и продължи да се бие. Не мислех, че Антъни Джошуа ще продължи да атакува толкова бързо в последните рундове”, добави Виталий.

Джошуа е новият боксов крал в тежка категория
По информация на Sportal.bg пък Кубрат Пулев ще се изправи срещу Джошуа за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) през зимата.
Джошуа е новият боксов крал в тежка категория+55

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти