Гледай на живо

Николай Желязков и Александър Попов застават един срещу друг преди дългоочаквания финал между Левски и ЦСКА във волейбола

Историческа първа титла за отбора на Хаджи

Историческа първа титла за отбора на Хаджи

Виторул (Констанца) е новият шампион на Румъния! В последния кръг от плейофите на първенството отборът, чийто собственик и старши треньор е легендата Георге Хаджи, победи с 1:0 ЧФР Клуж и си гарантира златните медали. В същото време грандът Стяуа (Букурещ), вече под името ФКСБ, разгроми с 3:0 Университатя (Крайова) и завърши с равни точки с Виторул, но заради по-слабите си допълнителни показатели остана на второ място.

Шампионския гол за Виторул отбеляза Габриел Янку от дузпа в 65-ата минута. По този начин тимът, основан през 2009 година, завоюва първи голям трофей в историята си.
ФКСБ нямаше проблеми срещу Университатя и още до почивката вкара три безответни гола, дело на Денис Алибец (2) и Антонио Аколиш. Победата обаче се оказа без значение. За гостите титуляри бяха Христо Златински и Радослав Димитров, който получи жълт картон.

Пламен Илиев остана на резервната скамейка за Астра (Гюргево) при равенството 1:1 като гост на Динамо (Букурещ). “Червените кучета” се надяваха на загуби на Виторул и ФКСБ, за да станат шампиони, но дори не успяха да спечелят своя мач. Динамо е трети в крайното класиране, а Астра - шести.
Виторул и Стяуа ще се включат в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, а Динамо и ЧФР Клуж ще участват в Лига Европа.

Румъния, шампионски плейоф:

ДИНАМО (БУКУРЕЩ) - АСТРА 1:1
0:1 А. Йонита (32)
1:1 А. Немец (40)

ФКСБ - УНИВЕРСИТАТЯ (КРАЙОВА) 3:0
1:0 Д. Алибец (18)
2:0 Д. Алибец (42)
3:0 А. Яколиш (44)

ВИТОРУЛ (КОНСТАНЦА) - ЧФР КЛУЖ 1:0
1:0 Г. Янку (65) д.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти