Бърнли удари Кристъл Палас за първата си победа като гост

Бърнли удари Кристъл Палас за първата си победа като гост

Бърнли постигна първата си победа като гост в Премиър лийг през този сезон, след като надделя с 2:0 над "Кристъл Палас" на "Селхърст Парк". Ашли Барнс (7') и Андре Грей (85') се разписаха за гостите, които вече се откъснаха на осем точки над зоната на изпадащите. Палас пък допусна втора поредна загуба у дома.

Въпреки че домакините започнаха по-активно, в седмата минута Бърнли излезе напред в резултата. Уорд центрира отляво, Кели пропусна да пресече и топката стигна до Барнс, чиито първи удар не се получи, но вторият бе право в целта - 0:1. Голът даде голямо самочувствие на гостите, които в 16-ата минута стигнаха до второ попадение, което обаче правилно бе отменено заради игра с ръка на Барнс. Миливоевич пропусна добра възможност да изравни след разбъркване в наказателното поле на Бърнли, след като ударът му бе неточен. Хенеси пък спаси много опасен изстрел с глава на Барнс и запази шансовете на домакините.

В 64-ата минута Хийтън се намеси брилянтно след удар на Дилейни. Домакините претендираха за дузпа в 78-ата минута, когато Заха падна в наказателното поле след единоборство с Фланаган. Сигнал обаче не последва.

Натискът на Палас не даваше резултат, а пет минути преди края Андре Грей реши всичко, вкарвайки втори гол за Бърнли. Нападателят получи пас от дълбочина от Бойд и стреля в близкия ъгъл, оформяйки крайния резултат.

Бърнли се изкачи на 14-о място, а Кристъл Палас остава 16-и, като разликата между двата тима е една точка в полза на днешните победители.

СТАТИСТИКА ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти