Битката за оцеляване във Франция става все по-жестока

Битката за оцеляване във Франция става все по-жестока

Три кръга преди края на френския шампионат битката за оцеляване е изключително напрегната. Пет отбора са в борбата си за спасение - Бастия, Нанси, Дижон, Каен и Лориен.

Днес в двубой от 35-ия кръг последният в класирането Бастия се добра до изключително важна победа с 1:0 над Рен. Единственото попадение бе дело на Енцо Кривели в средата на втората част. През по-голямата част от срещата гостите доминираха, но така и не успяха да материализират превъзходството си. Корсиканците събраха 31 точки и са вече на една точка от мястото за плейоф.

Предпоследния Нанси пък загуби с 1:2 при визитата си на Метц. Исмаила Сар откри резултата за домакините, но Фету Мауаса изравни малко преди почивката. Опа Нгует обаче донесе успеха в дербито на Североизточна Франция. Нанси е с 32 точки и мач повече от три от директните си конкуренти за спасение. Метц от своя страна с днешния успех на практика си осигури оставане в елита с 39.

Лориен, който набра скорост в последните месеци загуби в последната минута при визитата си на Нант. Попадението в 89-ата минута бе дело на Емилиано Сала. Така “Мерлузите” остават с 34 точки на 16-о място, но и мач повече от Бастия, Дижон и Каен, които са съответно с 31, 32 и 33.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти