Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Моуриньо: Дори и тези с патериците ще бъдат в Стокхолм

Моуриньо: Дори и тези с патериците ще бъдат в Стокхолм

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че всички футболисти на тима, включително и тези, които не могат да играят заради тежки контузии, ще пътуват с отбора за финала в Лига Европа срещу Аякс.

"Всички ще бъдат на финала. Ще имаме няколко човека с патерици, но всички ще отидат в Стокхолм. Групата е фантастична, духът е страхотен. Прекарахме много време заедно, пътувайки и играйки. Повече време бяхме по хотели, отколкото вкъщи, защото 60-ина мача означават, че сме прекарали около 140 дни по хотели. Значи половината година сме били заедно. Това е възможно само когато духът е невероятен. Да, Шоу, Йънг, Рохо и Златан са с патерици, но всички ще бъдем заедно."

Моуриньо потвърди, че ще използва голям брой млади играчи в двубоя с Кристъл Палас, макар че признава, че най-добрият начин за дебют е подобен футболист да бъде включен в един балансиран състав, в който има и достатъчно опит. "За децата това ще бъде страхотен опит - "Олд Трафорд", Премиър лийг, Кристъл Палас, последен мач за сезона... Най-добрият начин за дебют на един млад играч обаче е да бъде част от състав, в чиято структура има достатъчно опит. Честно казано, да играеш с толкова много деца в един и същи момент не е много добре. Има голяма разлика по отношение на качеството, опита и силата между тях и опитните играчи на Кристъл Палас.

Крис Смолинг има малък проблем, но той няма да му попречи за следващата седмица. Маруан Фелаини е под въпрос. Днес чакаме резултатите от прегледа на скенер. Той се чувства добре, но ще видим. Тимъти Фосу-Менса ще играе в неделя и ако реагира добре и няма проблеми, ще бъде още една опция за финала", разкри португалецът.

Специалния допълни, че не е изненадан от факта, че Аякс се е класирал на финала в Лига Европа, макар че е на мнение, че отборите, които са изпаднали от Шампионска лига, не би трябвало да имат право да играят в Лига Европа в същия сезон: "Те идват от ШЛ. Никога не съм бил съгласен с това. Не мисля, че един отбор трябва да играе в два различни турнира в Европа в рамките на един сезон. Мисля, че когато изпаднеш от ШЛ, трябва да се прибираш у дома. Лига Европа е за отборите, които са в турнира от самото начало, като нас. "

Пол Погба ще играе в двубоя с Кристъл Палас, за да върне ритъма си преди финала с Аякс, след като французинът пропусна последните две срещи на "червените дяволи" заради смъртта на баща си.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти