Алексис Санчес преговаря с Байерн (Мюнхен)

Алексис Санчес преговаря с Байерн (Мюнхен)

Нападателят на Арсенал Алексис Санчес води преговори за трансфер в Байерн (Мюнхен), твърдят информации в родината му Чили. Агентът на 28-годишния играч Фернандо Феличевич е пристигнал в Германия, за да се срещне с шефовете на “баварците” и да договори условията, при които клиентът му ще подпише с шампиона на Бундеслигата.

Санчес направи поредния си силен сезон с екипа на Арсенал и отбеляза 29 гола във всички турнири. Това обаче не бе достатъчно, за да помогне на отбора да се добере до топ 4 и до участие в Шампионската лига. Именно това е и основната причина чилиецът да потърси нов отбор, който да отговаря на амбициите му, и където отново да играе в най-силния клубен турнир на Стария континент.

Твърди се, че Байерн е готов да извади 50 милиона паунда за привличането на Санчес, като в същото време самият играч ще получи предложение за договор, според който ще получава по 11 милиона паунда на сезон. От Арсенал са склонни да приемат подобна оферта, като се има предвид, че договорът на нападателя е само за още един сезон, след което той може да си тръгне като свободен агент.

В същото време и мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола следи внимателно ситуацията и също ще опита да се включи в наддаването за подписа на Алексис. Шансовете да го вземе обаче са малки, тъй като от Арсенал предпочитат да го продадат в чужбина, а не на пряк конкурент в Англия. Освен това играчът би се чувствал по-добре на “Алианц Арена”, където ще се събере със сънародника си Артуро Видал.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти