Рино Гатузо: Горд съм, че се завърнах у дома

Рино Гатузо: Горд съм, че се завърнах у дома

Бившият халф на Милан и "Скуадра адзура" Дженаро Гатузо бе представен официално като треньор на Примаверата на "росонерите", където играе юношеският национал на България Владислав Живков.

"Горд съм, че се завърнах у дома. Чувствам отговорност в тази професия. Ще се опитам да развия талантите на клуба, за да ги изградя, като футболисти за първия тим. Всички знаят, че каквото и да правя, винаги искам да се представя добре. Радвам се от топлото посрещане", сподели Гатузо, който води Пиза през последните две години.

Както е известно, той прекара 13 години в Милан между 1999 г. и 2012 година, като в този период спечели - два пъти Шампионската лига (2003, 2007), два пъти Скудетото (2004, 2011), световното клубно първенство (2007), две Суперкупи на Европа (2003, 2007), две Суперкупи на Италия (2004, 2011) и една Купа на Италия (2003).

Бившата осмица на "червено-черните" има 468 мача и 11 гола за Милан.

Легендата на Милан Франко Барези е доволен, че Рино се завърна в клуба. "За младите играчи ще бъде голяма чест да работят с Гатузо", сподели един от най-добрите защитници в историята на футбола.

"Благодаря на Рино. Искам да споделя, че неговото завръщане е страхотно. Той отлично може да научи играчите на това какво значи Милан, а също така как се обича този клуб. Гениалната идея за неговото връщане бе на Марко Фасоне, който една вечер ми каза, ама защо не говорим с Рино Гатузо", сподели спортният директор Масимилиано Мирабели.

Изпълнителният директор Фасоне също е много щастлив от назначаването на 39-годишния специалист.

"Да бъда в екип с Франко Барези, Дженаро Гатузо и Филипо Гали е чест. Добре дошъл у дома, Рино", заяви Фасоне.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти