Барса подготвя триумфално изпращане на Луис Енрике

Барса подготвя триумфално изпращане на Луис Енрике

Барселона излиза срещу Алавес във финала за Купата на краля и ще се опита да завърши сезона с трофей, след като преди по-малко от седмица сдаде титлата в Примера на големия си съперник Реал Мадрид. Това ще е мачът на сбогуването на Луис Енрике с каталунския гранд и няма съмнение, че футболистите ще се опитат да го изпратят подобаващо. В същото време, финалът на "Висенте Калдерон" ще е последният двубой на стадиона на Атлетико Мадрид. "Дюшекчиите" вече отбелязаха емоционално раздялата със съоръжението след победата над Атлетик Билбао миналата неделя.

През последните дни новините около Барса бяха с негативен оттенък. Арестът на бившия президент на клуба Сандро Росел и данъчните проблеми на Лионел Меси обаче едва ли ще се отразят на представянето на тима, който от следващия сезон най-вероятно ще бъде воден от Ернесто Валверде. Преди това обаче Луис Енрике ще има възможност да добави още един ценен трофей във витрината на "блаугранас". 47-годишният специалист често беше обвиняван за ротациите в състава и според мнозина именно това е причината Барселона да изпусне титлата. отборът е в серия от 7 поредни победи, но въпреки това не успя да догони Реал. Защитата на каталунците изглежда доста нестабилна, но не са много тези, които вярват, че Алавес може да лиши гранда от "Камп Ноу" от трети пореден триумф в турнира за кралската купа.

Луис Суарес е наказан и ще пропусне финала. В негово отсъствие в центъра на атаката ще действа Пако Алкасер, който има едва 7 гола от началото на сезона, но сега ще партнира на Лионел Меси и Неймар. Титулярният десен бек Сержи Роберто също е извън сметките, а мястото му ще заеме Хавиер Массчерано. Жерард Пике и Самюел Юмтити ще са двойката централни бранители, а отляво ще играе Жоди Алба. В средата на терена Луис Енрике ще заложи на Андрес Иниеста, Серхио Бускетс и Иван Ракитич.

Алавес се представи впечатляващо при завърщането си в елита на испанския футбол и дори срази Барса като гост, а победният рейд в турнира за купата беше черешката на тортата за феновете на тима. Маурисио Почетино може да се гордее с една от най-добрите отбрани в Примера - с допуснати само 43 гола в 38 мача. Отборът обаче не разполага с достатъчно класа в предни позиции и само Осасуна, Леганес и Гранада отбелязаха по-малко попадения от финалиста за Купата на УЕФА от 2001 година.

Пелегрино ще бъде лишен от услугите на контузения Виктор Лангуардия, който наскоро претърпя операция на коляното. В центъра на защитата ще си партнират Родриго Ели и Зухаир Федал, а крайни бранители ще са Тео Ернандес. Атаката ще се води от голмайстора Дейверсон - автор на 7 попадения в Примера.

Барса спечели 12 и завърши наравно в два от последните 18 мача между тези съперници, а в най-скорошния разгроми Алавес на неговия стадион с 6:0.

Водещият букмейкър bwin дава солидно предимство на Барса с коефициент 1.16, равенството е оценено с 8.00, а коефициентът за победа на Алавес е 16.00.

Купа на Испания - финал:

БАРСЕЛОНА - АЛАВЕС

Вероятни състави:

БАРСЕЛОНА (4-3-3): Тер Стеген; Масчерано, Юмтити, Пике, Алба; Иниеста, Бускетс, Ракитич; Меси, Алкасер, Неймар
Старши треньор: Л. Енрике
АЛАВЕС (4-2-3-1): Пачеко; Ернандес, Федал, Ели, Фемения; Йоренте, Гарсия; Гомес, Камараса, Мендес, Дейверсон
Старши треньор: М. Пелегрино

СЪДИЯ: Карлос Клос Гомес
СТАДИОН: "Висенте Калдерон", Мадрид
НАЧАЛО: 22:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти