Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Суперталант донесе победа на Юве преди големия финал (видео)

Суперталант донесе победа на Юве преди големия финал (видео)

Осигурилият си шесто поредно Скудето тим на Ювентус записа победа в последния си мач за сезона в Серия "А". "Старата госпожа" надви Болоня с 2:1 като гост в последния 38-и кръг на италианското първенство. Срещата беше без значение и за двата отбора, тъй като тимът на Болоня вече си бе гарантирал оставането в италианския елит и през следващия сезон. Така торинци загряха с победа за 3 юни, когато "Старата госпожа" излиза във финала на Шампионската лига в Кардиф срещу носителя на трофея Реал Мадрид.

В герой за Юве тази вечер се превърна младият суперталант Мойс Кийн. 17-годишният нападател се появи в игра като резерва и донесе победата на "бианконерите" с гол в 94-ата минута. Преди това Слити Тайдер изведе Болоня напред в 52-ата минута, а Пауло Дибала изравни в 70-ата.



В 17-ата минута гол на Ювентус бе отменен заради засада на Стефано Стураро, а малко след това Гонсало Игуаин бе близо до попадение, но ударът му по земя бе спасен от Анжело Да Коща. В последните секунди на първото полувреме отново Игуаин застраши вратата на Болоня, този път с мощен далечен изстрел, но топката мина встрани от целта.

Седем минути след почивката Слити Тайдер със страхотен фалцов изстрел не остави шансове на младия страж Емил Аудеро и изведе Болоня напред в резултата.

Ювентус потърси бърз отговор на това попадение и не след дълго пред Пауло Дибала се откри шанс за 1:1, но ударът на аржентинския нападател бе неточен. В 61-ата минута пък Игуаин бе изпреварен от вратаря Да Коща, а секунди след това стражът на Болоня отново имаше важна намеса. В 69-ата минута Да Коща направи изключително спасяване след великолепен шут на Дибала.

Секунди по-късно тъкмо Дибала изравни резултата. Да Коща отрази удар на Игуаин, но аржентинецът с добавка от голлинията изпрати топката в мрежата - 1:1.



Федерико Вивиани бе близо до победен гол за Болоня с хубав удар от фаул минута преди края, но топката не намери целта. В добавеното време пък Миралем Пянич не уцели вратата на Болоня от добра позиция и по всичко изглеждаше, че срещата ще завърши без победител. В 94-ата минута обаче тийнейджърът Кийн изпрати топката в противниковата врата с глава и донесе победата на Юве.

Минути преди победния гол на Кийн имаше спорен момент, при който реферът реши да не покаже втори жълт на Хуан Куадрадо от Ювентус.

Тимът на Масимилиано Алегри завършва сезона в Серия "А" с 91 точки. Болоня пък приключва сезона на 15-а позиция с 41 точки.

СТАТИСТИКА НА МАЧА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти