Два бургаски отбора са последните финалисти в "Данониада" 2017

Два бургаски отбора са последните финалисти в "Данониада" 2017

Детската школа на ФК "Черноморец" (Бс) и отборът на Бургас спорт се наложиха убедително над съперниците си от последния зонален кръг на "Данониада" 2017, който се проведе на 20-ти май на терените на Технически университет - Варна. Малките акули доминираха във всички мачове и се класираха за финалите в София с обща голова разлика от 20:1 в 4 изиграни мача, като в последния си двубой отстраниха и детската школа на ФК "Добруджа" (Добрич).

Под ръководството на треньора Пламен Младенов, децата на Черноморец дадоха силна заявка за класиране за тазгодишното издание на Международна купа "Данон" и опит да подобрят резулатите на своите по-големи съотборници, които през 2014 се стигнаха 10-то място в Бразилия, отново водени от Пламен Младенов. Другият финалист - отборът на Бургас спорт, също водеше убедително във всичките си срещи и има актив от 11:1 гола.

В двубоите от зона Варна на "Данониада" 2017, участие взеха отбори от града домакин, от Шумен, Бургас, Добрич, Търговище, Исперих и цяла Североизточна България. За първи път по време на "Данониада" 2017 се организират и образователни игри за децата на тема "Събирай разделно". Програмата е част от съвместна инициатива на "Данон България" и "ЕКОПАК България" (АД), чиято цел е да разясни на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и да им помогне да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата. Заключителната фаза на "Данониада" 2017 - националният финал, ще се проведе на 2 юни на стадион Академика на IV километър. В него ще участват 8-те зонални победители - ФК "Левски Раковски" (Сф), ФК "Национал" (Сф), ФК "Литекс", ФК "Дунав" (Русе) "Ботев" (Пд) и ФК "Юнайтед" (Пд), както и днешните финалисти ФК "Черноморец" (Бс) и Бургас спорт.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти