Сто и петдесет деца от Русе се включват в пролетния турнир "Дракончета"

Сто и петдесет деца от Русе се включват в пролетния турнир "Дракончета"

Сто и петдесет деца от 10 училища ще се включат в традиционния пролетен турнир по футбол „Дракончета“. Надпреварата се организира от едноименната футболна школа при ФК „Дунав“.

Тя ще бъде официално открита на 24 май, сряда, от 13 ч. на тренировъчния терен с изкуствена настилка на базата на „драконите“ в квартал „Здравец“. Сили там ще премерят децата от 1 до 4 клас на учебните заведения, в които се работи активно по проекта за развитие на футбола в Русе.

Припомняме, че той стартира през есента на 2015 г. с амбицията да предостави възможност на повече деца да спортуват. За целта с малчуганите в детски градини и училища в Русе се занимават доказани специалисти и амбициозни млади треньори от ФК „Дунав“.

След провеждането на няколко големи турнира, в които се надпреварваха децата, готвещи се по програмата на „Дракончета“, вече има момичета и момчета, които са започнали по-интензивни занимания в школата на футболния клуб.

Нови игрища на открито и салон за занимания на закрито в детски градини и училища пък са само част от видимите постижения на ДФК „Дракончета“ към ФК „Дунав“.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти