Отборите пристигнаха за Европейския шампионат по стрийт футбол в София

Отборите пристигнаха за Европейския шампионат по стрийт футбол в София

Отборите, които ще участват на предстоящия Европейски стрийт футболен турнир за хора в неравностойно положение, вече пристигнаха в София и от утре започват организирани уъркшопове, чиято цел е да се развият личностните  качества в участниците.

Както е извество,  в събота и неделя в Княжеска градина ще се проведе надпреварата, в която ще се включат още 8 чуждестранни отбора и един съставен от младежи, които търсят убежище в България. В женското състезание участие ще вземат съставите на Унгария, Гърция, Италия и Финландия, докато в мъжкото ще играят силните отбори на Литва, Северна Ирландия, Румъния и Австрия, трите български тима и този, съставен от бежанци и мигранти.

Нашите  тренират по програма преди турнира,  водени от старши треньора Кирил Кюлев. Момчетата се подготвят на високо ниво, като ръководството на “Спортс Мениджмънт България” им е осигурило перфектни условия за тренировъчен процес и хотелско настаняване.

У нас пристигна и Пол Нахтгаал от Холандия, който е лицензиран ФИФА съдийски инструктор. В рамките на два дни 16 мъже от нашата страна ще преминат през специален курс за арбитри, като всички в събота и неделя ще ръководят мачовете в Княжеската градина. Най-добре представилият се ще получи право да бъде част от съдийската колегия  на предстоящото Световно първенство за бездомни в Осло, Норвегия, което е от 29 август до 5 септември. Освен че ще участва “Отборът на надеждата” с мъжкия си тим и наш съдия ще бъде част от грандиозното събитие, ръководейки футболните срещи.

В четвъртък сутринта в Парк хотел “Витоша” ще се тегли и жребият за предстоящия турнир в София, а след това всички отбори ще бъдат в НСА, където започва сугестопедичния курс по български език. По-късно цялата група отива в Киноцентър Бояна по покана на Атом театър , за да наблюдава процес по заснемане на кино продукция и разглеждане на декорите в  “Ню Бояна Филм Студиос”. 

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички