Ангел Стойков връчи подаръци от БФС за ДЮШ на Черноморец 1919

Ангел Стойков връчи подаръци от БФС за ДЮШ на Черноморец 1919

БФС зарадва талантите от ДЮШ на Черноморец. Родният футболен съюз и неговият председател Борислав Михайлов подариха 30 топки за нуждите на "сините" таланти. От централата адмирират усилията, които се полагат за възраждането на най-старата футболна марка в Бургас, а именно Черноморец. От там са отчели факта, че "акулите" се без аналог в аматьорския футбол, като поддържат всички възрастови групи и участват в първенствата и турнирите под егидата на БФС. Затова и ръководството на БФС е решило да направи подарък към "синята" школа, подпомагайки дейността й.

Друга приятна изненада за децата бе, че топките бяха връчени от най-актуалния български треньор в последните месеци – Ангел Стойков. Юношата и бивш треньор на "акулите" в момента е селекционер на България U19, правейки истински фурор. Той класира тима на Евро 2017, отстранявайки по пътя си редица европейки грандове, включително и Франция, при това насред Франция. Стойков пожела на талантите от школата на Черноморец здраве, щастие, късмет. Той изрази надежда за много бъдещи успехи на ДЮШ и връщането й сред най-силните не само в България, но и зад граница, както повеляват историята и традициите на клуба.

Една крачка в тази посока направи Черноморец U15, класирайки се за Републиканското първенство. Воденият от Радостин Кишишев тим се нуждаеше от точка, но взе 3 от домакинството си на Бургас спорт. "Акулите" успяха да направят обрат в резултат, след като на почивката изоставаха с 0:1. Те изнесоха страхотно второ полувреме, отбелязвайки три безответни попадения за 3:1.

Въпреки че игра по-добре от своя съперник, през първата част Черноморец инкасира попадение за 0:1. Второто полувреме премина при тотална доминаця на "акулите" и логично те се поздравиха с крайния успех. Христо Димов изравни резултата с хубав удар. Последва тотален натиск на домакините, увенчал се с пълен обрат, след попадение на Антон Узунов. Точка на спора пък сложи Димо Кръстев, оформяйки крайното 3:1. "Сините" можеха да стигнат и до доста по-изразителен успех, ако не бяха куп пропуски пред противниковата врата.

Същевременно Черноморец спечели баража на "Футбол 9". На стадион "Речица" в Сливен, "акулите" се наложиха с категоричното 3:1 над Берое (Стара Загора). По този начин те се класираха за заключителния турнир в Банско.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти