Велизар Чернокожев подписа с Перуджа

Велизар Чернокожев подписа с Перуджа

Волейболният национал Велизар Чернокожев ще продължи кариерата си във вицешампиона на Италия Сър Сейфти Конад (Перуджа). Новината потвърди лично спортният директор на клуба Горан Вуйевич. 21-годишният диагонал ще бъде алтернатива на сръбската звезда Александър Атанасийевич през новия сезон.

"Гигантът от Изтока, роден в Трявна на 23 април 1995 година, се присъединява към клуба на президента Сирчи и носи със себе си целия потенциал, с който разполага", пише най-авторитетния волейболен сайт на Апенините и света volleyball.it, припомняйки внушителния ръст от 212 сантиметра на българина. В Италия припомнят още, че Велизар е вече шампион на страната си с екипа на Добруджа 07 (Добрич) и че има опит с младите състави на националния си отбор, като е печелил сребърен медал от Европейските игри в Баку 2015.

"Чернокожев е много обещаващ младеж. Талант с големи физически качества и с голяма възможност за израстване. Търсехме играч, който да ни бъде от голяма полза по време на тренировка и в случай на нужда по време на мача. И видяхме във Велизар точния човек. През миналата година той се представи много добре в българското първенство, както и в националния си отбор също има добри перспективи. Ще бъде естествената смяна на Атанасийевич, но той също може да бъде важна тактическа смяна, както за блокада, така и за сервис или за помагане на първа линия. Както се има предвид крехката му възраст и потенциала му, ще анализираме внимателно израстването му и ако работи добре, може да напредне много", коментира Горан Вуйевич.

Треньор на Перуджа и през следващия сезон ще бъде сърбинът Слободан Ковач, а Велизар Чернокожев е четвъртото ново попълнение, след като Атанасийевич удължи договора си за още две години до 2018 година С екипа на Перуджа ще играят и Доре Дела Лунга, който идва от Равена и сръбският разпределител Михайло Митич, който се завръща на мястото на Добромир Димитров. Има и слухове, че отборът ще се присъединят и Иван Зайцев като посрещач и сръбският център Марко Подрасчанин от гранда Кучине Лубе Банка Марке (Чивитанова).

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти