Вицешампионът на Бразилия прави супер отбор за новия сезон

Вицешампионът на Бразилия прави супер отбор за новия сезон

Волейболният вицешампион на Бразилия Фунвик (Таубате) продължава да не се задоволя със сребърните медали в местната Суперлига през този сезон и ще прави супер състав за следващата година.

От ръководството на Таубате решиха да задържат най-добрите си играчи и в същото време се подсилиха с няколко големи имена, като целта пред тях е ясна - детронация на шампиона Сада (Крузейро) и гранда СЕСИ (Сао Пауло). Начело на тим застава известният аржентински треньор Даниел Кастелани, който идва от белгийския Нолико (Маасейк) и заменя на поста Сезар Дъглас, който води отбора през последните 4 години.

Най-голямото име, което подсилва Таубате и легендарният посрещач Данте Амарал, който се завръща в клуба след сезон 2014/15 година. Останалите нови имена в състава е сръбският национал и посрещач Марко Ивович, който идва от полския Асеко Ресовия (Жешув), аржентинският център от вицешампиона на Италия Диатек (Тренто) Себастиан Соле, блокировачът Рафаел Мартинс от Монтеш Кларош, разпределителят Пауло Ренан от втородивизионния италиански Санта Кроче и либерото Талес Хос от Каноаш.

Седем играчи пък остават в отбора и за сезон 2017/18 - разпределителят Рафаел Оливейра, диагоналите Уолъс Де Соуса, Ренан Сантош, посрещачът Рикардо Лукарели, центровете Отавио Пинто и Николас Сантош и либерото Матеус Оливейра.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти