Йована Бракочевич става съотборничка на Ели Василева в Динамо (Казан)

Йована Бракочевич става съотборничка на Ели Василева в Динамо (Казан)

Един от най-добрите диагонали в света, сръбкинята Йована Бракочевич-Канзиан, е новото попълнение на руския гранд Динамо (Казан). 

Феновете на тима са свикнали да виждат големи имена на този пост. След като Екатерина Гамова се оттегли през 2016 г., трябваше да мине цяла година, за да се появи състезателка, която да я замени по най-добрия възможен начин (миналия сезон Даря Исаева се изявяваше като диагонал, но клубът реши да не удължи договора й).

"Миналият сезон беше пълен с възходи и падения, но беше добър. Върнах се на терена след раждането на сина ми и все повече подобрявам формата си. Исках да се присъединя към един от най-добрите клубове в Европа, а Динамо Казан със сигурност е такъв. Надявам се да се получи добър сезон, няма да е лесно, но се надявам да реализираме амбициите на клуба. Очакванията винаги са големи към отбор като Динамо, този сезон няма да бъде изключение", заяви Бракочевич-Канзиан за Worldofvolley.com. 

"Всеки сезон е предизвикателство, независимо какви играчи има в клуба. Със сигурност няма да е лесно да заменя състезателка като Гамова, но ще направя всичко възможно. Пожелавам й успех в треньорската кариера", добави диагоналът.

Сръбкинята се завръща след година почивка, което при много състезатели не повлиява добре. Преди това тя спечелва златото на Европейското първенство през 2011 г. и отличието MVP на Световното клубно първенство през 2013 г. (с Вакъфбанк). 

След почивката тя участва  в олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. стима на Сърбия, където спечелва сребърен медал. Тогава тя направи страхотен сезон с италианския Лиу Джо Нордмеканика (Модена), като стана топреализатор с 371 точки, средно 15,5 точки за мач. В тазгодишната Шампионска лига тя бе третият най-добър реализатор във всички фази (208 точки).

Динамо ще бъде първото приключение на Бракочевич в руския шампионат, след като се изявява в много известни клубове като Имоко Волей, Вакъфбанк или Азерьол (Баку). През предстоящия сезон 29-годишната волейболистка ще има шанс да спечели втора национална титла и 14-та индивидуална награда в кариерата си.

 BGvolleyball.com

New chapter in my life! #volleyball#2

A post shared by jovana brakocevic canzian (@joca2) on May 20, 2017 at 6:52am PDT

Exploring Ust-Kamenogorsk#adidas#adidasitaly #kazakhstan #altay#volleyballseason

A post shared by jovana brakocevic canzian (@joca2) on May 21, 2017 at 11:37pm PDT

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти