Бартош Курек продължава в турския Зираатбанк

Бартош Курек продължава в турския Зираатбанк

Една от звездите на световния волейболен шампион Полша Бартош Курек ще продължи кариерата си в Турция. Днес 28-годишният посрещач е подписал договор със Зираатбанк (Анкара), съобщават медиите в Южната ни съседка.

През изминалия сезон Бартош Курек игра за полския гранд СКРА (Белхатов), заедно с българския национал Николай Пенчев, с който спечели сребърните медали в местната Плюс лига. Една от причините Курек да избере Турция за свое продължение на кариерата е, че приятелката му - националката на "Дружина полска" Анна Грейман, също преговаря с турски клуб. Освен в Полша Курек е играл в Русия, Италия и Япония.

За Зираатбанк Бартош Курек е 3-о ново попълнение. Преди това, отборът от турската столица подписа със съотборника му в националния отбор на Полша - диагоналът Давид Конарски.

Вчера пък стана ясно, че от ръководството на клуба са успяли да привлекат и германският национал Денис Калиберда. През този сезон Зираатбанк завърши на 3-о място в редовния сезон на турската Лига 1, но загуби битката за бронзовите медали в шампионата от Фенербахче и остана 4-и. За следващата година от Зираатбанк има амбицията да се представят много по-добре и по-силно.
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти