Доби Рабаджиева: Радвам се, че отново съм в националния отбор

Доби Рабаджиева: Радвам се, че отново съм в националния отбор

националката Добриана Рабаджиева и тимът на Волеро (Цюрих) спечелиха бронза в Световното клубно първенство, след като надделяха над двукратния шампион Еджзаджъбашъ ВитрА в петгеймова драма. Това е второ отличие от форума, след 2015 г. 

Свързахме се с Доби след дългото пътуване към родината, ето какво сподели тя в специално интервю за BGvolleyball.com

Спечелихте бронза на Световното клубно първенство в Япония. Имаше ли емоции – тази година спечелихте два трофея на национално ниво, на международна сцена взехте първо отличие? Ти самата как оценяваш нещата? 

Приятно е да приключиш сезона с медал. За съжаление не успяхме да изпълним поставените цели на международно ниво, но пък спечелихме правото да участваме отново в Шампионската лига догодина. Вярвам, че успехите пред отбора тепърва предстоят.

Удовлетворени ли сте от класирането? Можехте ли да се преборите срещу Рексона СЕСК в полуфинала, след това и за златото?

Аз лично мисля, че беше напълно реално да играем финал. За мача с Рексона СЕСК не подходихме максимално концентрирано, сякаш мислехме, че сме сигурни финалисти. Това е голям проблем - да подцениш противника. Вакъфбанк спечелиха напълно заслужено тази година и клубното световно и Шампионската лига. Страхотен отбор!  

Носят се слухове, че някои твои съотборнички сменят тима. Как стоят нещата при теб? Ще продължиш ли да се изявяваш в швейцарското първенство?

Доста от момичетата напускат отбора. Имам няколко оферти, но още не съм решила по кой път ще поема. Не е изключено да остана във Волеро.

Да очакваме ли изненади от националния отбор през това лято?

Радвам се, че отново съм в отбора, въпреки лъжите, които се изписаха по мой адрес миналата година - за симулации и т.н. От вчера (

б.р. петък

) съм с отбора и всички момичета са сигурни, че ще направим всичко възможно да се класираме за Световното първенство. Сега се концентрираме само и единствено върху тази квалификация.
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти