Локо Пд пак спря ЦСКА-София, голям пропуск и странен червен картон на "Армията" (видео)

Локо Пд пак спря ЦСКА-София, голям пропуск и странен червен картон на "Армията" (видео)

"Черната котка" Локо (Пловдив) отново спря ЦСКА-София на "Армията", след като двата отбора завършиха 0:0 в мач от 33-ия кръг на Първа лига. Така червените успяха да победят само веднъж своя съперник в четири мача през този сезон и това стана преди месец в Пловдив. В предишния двубой на "Армията", който се игра през есента, смърфовете си тръгнаха с трите точки.

Въпреки че домакините рядко създаваха чисти голови положения през всичките 94 минути, те можеха да спечелят срещата, но в 63-ата минута Кирил Десподов не успя да вкара на празна врата, което ги лиши от ценното първо попадение.

В даденото от рефера Ивайло Стоянов 4-минутно продължение на мача пък Павел Виданов бе изгонен с втори жълт картон, тъй като се забави при изпълнение на тъч.

Иначе срещата започна двуостро и двата отбора си размениха по едно опасно положение до 10-ата минута. Първо Локо Пд застраши червената врата след индивидуална атака на Димо Бакалов отляво. Домакините отговориха с изстрел на Фернандо Каранга с глава, който премина покрай лявата греда.

В 15-ата минута силен шут на Умарбаев излезе в аут. Същото стори и Каранга в 20-ата минута, когато изстрелът му с глава не намери очертанията на вратата.

Последваха 3-4 изстрела на футболисти в червено от далечна дистанция, които не затрудниха Пиргов, на които смърфовете отговориха с опасен шут на Димо Бакалов в 31-ата минута. Девет минути по-късно Пауло Серджио преодоля двама бранители на домакините и бе чукнат от Бодуров в глезена пред наказателното поле на ЦСКА-София, но реферът Ивайло Стоянов не отсъди нарушение, каквото искаха гостите.

Това бе последното по-интересно положение за първата част, която логично завърши 0:0 предвид липсата на чисти голови положения.

В началото на второто полувреме пловдивчани заиграха по-добре от своя противник. В 56-ата минута Дани Кики изстреля истински снаряд от 35 метра, при който Китанов не мръдна, но топката профуча покрай горния десен ъгъл на домакинската врата. Секунди по-късно Бакалов шутира от добра позиция, но твърде неточно.

В 58-ата минута пловдивчани като по чудо не откриха резултата. Дани Кики подаде към Марчев, Недялков се размина с топката и позволи на крилото на смърфовете да излезе сам срещу Китанов, но вратарят на домакините спаси неговия шут.

След тази ситуация домакините наложиха надмощие и до края на мача играта бе предимно пред наказателното поле на пловдивчани.

В 63-ата минута Кири Десподов направи рядко срещан пропуск. Фернандо Каранга напредна в наказателното поле на гостите след груба грешка на Кирил Котев и подаде към своя съотборник, който от 10-11 метра не успя да вкара на празна врата.

След тази ситуация футболистите на ЦСКА-София промениха тактиката и заложиха изцяло на центрирания от почти всички точки в половината на Локомотив, но високите бранители на гостите не изпитваха особени затруднения да се справят с тях.

Така срещата приключи при 0:0, а след това равенство ЦСКА-София вече има четири точки аванс в битката за второто място пред третия Левски. Локо пък се изравни на петото място с Черно море и е на само три точки от четвъртия Дунав.

ЦСКА-СОФИЯ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 0:0

ЦСКА-СОФИЯ: 12. Китанов, 3. Недялков, 4. Чорбаджийски, 7. Меркадо, 8. Кубемба, 9. Каранга, 14. Бодуров, 17. Шимао, 19. Десподов, 20. Бумал, 23. Дюлгеров

ЛОКО ПД: 1. Пиргов, 71. Крумов, 5. Виданов, 6. Котев, 15. Везалов, 17. Траянов, 20. Пауло Серджио, 9. Дани Кики, 10. Марчев, 39. Умарбаев, 27. Бакалов

МИНУТА ПО МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти