Тотална драма с изпадащите във Франция - пет отбора не знаеха съдбата си до последния момент

Тотална драма с изпадащите във Франция - пет отбора не знаеха съдбата си до последния момент

Битката за оцеляване в Лига 1 през този сезон предложи истинска драма. В последния кръг пет отбора трябваше да се борят за мястото си в елита, като всеки един имаше шансове за спасение при определени обстоятелства. В крайна сметка развитието на мачовете не бе благосклонно към Бастия и Нанси, които изпадат от първия ешелон на френския футбол, докато Лориен ще трябва да играе бараж за спасение срещу Троа. Радостта пък е за Каен и Дижон, които се спасяват.

Най-драматична бе съдбата на Каен, които стигнаха до точка при визитата си на вече бившия шампион Пари Сен Жермен. Нормандците губеха с 0:1 до 90-ата минута, което означаваше, че ще трябва да играят бараж, но с попадение на Силвио Роделен в последната секунда стигнаха до оцеляването. Преди това нападателят бе пропуснал и дузпа. За ПСЖ пък се разписа Адриен Рабио в началото на мача. Така Каен се спасява с 37 точки

Дижон бе в най-добра позиция преди изиграването на срещите днес. Тимът от Североизточна Франция стигна до стратегическа точка при визитата си на Тулуза - 0:0, която се оказа достатъчна за оцеляването. Дижон, подобно на Каен, приключва с 37 точки в актива си, но с по-добра голова разлика от нормандците.

Бастия пък бе в най-неблагоприятна позиция преди двубоите, но на почивката развитието на мачовете бе изпратило корсиканците в зоната за бараж. В крайна сметка обаче те не успяха да задържат точката при визитата си на Олимпик Марсилия и загубиха с 0:1 след попадение на Бафетимби Гомис. При победа днес Бастия щеше да се спаси, но сега приключва сезона на дъното с 34.

Нанси също се разделя с елита, въпреки че победи с 3:1 Сент Етиен. Двадесет минути преди края на мача отборът бе на прага на спасението, но в крайна сметка успехът не се оказа достатъчен и тимът приключва с 35 точки на предпоследната позиция.

Лориен също изигра много тежка битка за оцеляването си. “Мерлузите” успяха да си осигурят бараж за оцеляване след равенство 1:1 срещу Бордо, но не могат да бъдат напълно доволни от развитието на ситуацията, защото още един гол щеше да ги остави със сигурност в елита. Другият вариант беше, ако ПСЖ бе успял да задържи победата срещу Каен. В крайна сметка Лориен приключва сезона с 36 точки и му предстои битка с Тора за място в елита.



КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ЛИГА 1

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти