Дейна Уайт загатна за дата за мача между Биспинг и GSP

Дейна Уайт загатна за дата за мача между Биспинг и GSP

В началото на годината, UFC обяви, че бившият шампион в полусредна категория Джордж Сейнт-Пиер ще се завърне през 2017-та година, като той ще получи директен мач за титлата в средна категория срещу Майкъл Биспинг. До този момент липсваше каквато и да е било информация относно този мач.

На пресконференцията, на която обявиха срещата, Биспинг заяви, че ако GSP не е готов за мач през юли, то кубинецът Йоел Ромеро ще се бие за титлата:Изглежда Джи Ес Пи се надява мачът да се проведе по-късно от 8-ми Юли. Чух слухове относно това. Чух, че иска да се бием през септември или октомври и точно това ми казаха и хората от UFC. Но това няма да стане. Ако той Сейн-Пиер има желание да чака до септември или октомври, нека да си търси нов опонент" сподели с медии Биспинг.

Ако не е готов, най-вероятно Йоел Ромеро ще получи мача! Слушайте, аз не се страхувам от Ромеро. Ако GSP иска да се бием, то ще го направим. Боят ще свърши добра работа. Но няма да стоя и да чакам. Не той решава кой да се бие за титлата. Аз съм шампиона!"

Макар и Сейнт Пиер все още да не е отговорил на коментарите на Биспинг, Дейна Уайт разкри в интервю, че би се радвал да получи информация относно мача възможно най-скоро:

Аз също очаквам с нетърпение дата за мача. Всички чакаме. Има няколко неща, за които трябва да изчакаме. Смятам, че след седмица ще имаме дата.“ поясни той. "Ако питате мен, ще бъде във Вегас на 8-ми юли.“

Феновете на смесените бойни изкуства очакват с нетърпение завръщането на Джордж Сейнт-Пиер. Макар и то да води до застой в средната категория, тъй като бойци като Ромеро, „Жакаре“, Мусаси и Рокхолд очакват мач за титлата. Вместо това, тази възможност бе дадена на боец, който не само, че не се е бил от далечната 2013-та година, но няма записан нито един мач в средна категория през кариерата си.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти