Тормозено момиче получава помощ от фамилия Грейси и бразилското джу джицу

Тормозено момиче получава помощ от фамилия Грейси и бразилското джу джицу

Хенер и Хирон Грейси са внуци на създателя на бразилско джу джицу – Хелио Грейси. Двамата са дългогодишни черни колани и управляват голяма академия в град Торънс, щата Калифорния.

Те са популярни не само в джу джицу света, но и в ММА средите. Голям брой знаменити бойци в смесените бойни изкуства изглаждат техниките си с помощта на двамата братя.Тяхното You Tube предаване Грейси Брейкдаун (Gracie Breakdown) е едно от най-гледаните на тази тематика, като зад тях стои „армия“ от над 315 000 абонати.  В него, те разглеждат, обсъждат и обясняват за „невъоръженото“ око джу джицу техники, които са били изпълнени в срещи от големите организации по смесени бойни изкуства, турнири по джу джицу и дори в заснети улични конфронтации. Те редовно провеждат учения на полицаи, военни и специални части, а също и курсове по самозащита за жени и деца.Едно от тези деца е Наоми Джонсън. Преди две години, когато е била едва на четиринадесет, тя е била нападната и бита по изключително жесток начин от момичета, които, допреди тази случка, са се водели нейни приятелки. Ужасният инцидент съкрушил нея и цялото семейство, и поради тази причина тя прекъснала училище. Цялото това унижение станало публично достояние, тъй като недоброжелателките не само го заснели, но и качили в интернет пространството. Хенер и Хирон попаднали на видеото и останали ужасени от това, което видели. Затова поканили на свои разноски не само Наоми, но и семейството ѝ в Торънс, Калифорния, където се намира тяхната зала, за да научат тинейджърката на самозащита.
Макар и да не са били съгласни в началото, тъй като още били в шок от случката, семейство Джонсън заминали, а това се оказало възможно най-правилното и променящо живота на детето решение.

Оказало се, че тренировките по бразилско джу джицу били от изключителна важност за Наоми. Братята от фамилия Грейси съобщават наблюденията си:

„Не само научи джу джицу и възстанови самочувствието, което бе напълно разбито в онази съдбоносна юлска вечер, но с помощта на Ийв и Виктория (помощник-треньори в курсовете по самозащита за жени на братята; б.а), тя научи най-важните умения, които човек трябва да знае и използва срещу побойници и такива, които се представят за приятели."

Доброто средство за самозащита не е базирано единствено върху техники. За да се усеща един човек сигурен и спокоен, той трябва да е бил в контролирана среда, която да предоставя подобни пречки и проблеми, които изискват правилни решения. Усещането, което придобива практикуващият в подобни моменти е от изключителна важност за това как би реагирал той в тази ситуация. Заради това бразилското джу джицу се е наложило като най-добрия боен спорт за самозащита.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти