Адвокаат ще поеме националния отбор на Холандия, потвърди агента му

Адвокаат ще поеме националния отбор на Холандия, потвърди агента му

Дик Адвокаат ще бъде назначен за старши треньор на националния отбор на Холандия по футбол, потвърди агентът на специалиста Роб Янсен. Адвокаат има контракт с турския футболен гранд Фенербахче до края на сезона, а 69-годишният наставник вече е договорил условията за завръщането в родината си.

"Всички документи ще бъдат оформени в най-скоро време, вероятно още до края на тази седмица", коментира Янсен за "Де Телеграаф". Помощник-треньор на Адвокаат почти сигурно ще бъде една от легендите на холандския футбол Рууд Гулит. Двамата се очаква да бъдат представени официално в края на май преди тренировъчния лагер на Холандия в Португалия и да направят дебют на кормилото на отбора на 4 юни в контролата с Кот Д'Ивоар.

Следващата официална среща на "лалетата" е срещу Люксембург във Фейенорд в световна квалификация на 9 юни. Адвокаат вече беше старши треньор на Холандия в периода 2002-2004, като изведе тима до полуфинал на Евро 2004 в Португалия. "Оранжевите" са без постоянен наставник от края на март, когато Дани Блинд подаде оставка след поражението от България в София в група "А" на пресявките за Мондиал 2018.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти