Стефан Саразен основава собствен рали отбор във WRC

Стефан Саразен основава собствен рали отбор във WRC

Пилотът с участие в най-разнообразни моторни шампионати Стефан Саразен основава свой собствен рали отбор и ще участва в тазседмичния кръг на Световния рали шампионат – Обиколката на Корсика, с Skoda Fabia R5.

Продължавайки ангажиментите си в световните серии по издръжливост (WEC) и Формула Е, 41-годишният състезател ще развива моторспорт подготовка в още един сегмент. Sarrazin Motorsport притежава и Hyundai i20 R5, а Саразен не изключва и самият той да застане зад волана на автомобила.

"Обмислях създаването му от известно време", сподели пилотът, който бе част от заводския тим на Subaru във WRC. Изчаквах правилните условия и изглежда, че точно сега е времето за създаването му. Кариерата ми на пилот ми позволи да се развивам на различни професионални нива и аспекти", коментира Саразен пред "Евроспорт".

"Не изключваме и участие в пистови състезания в някакъв момент в бъдещето. Отворени сме към всякакви опции и ясно искаме да покажем, че ще се развиваме и напредваме. Ще растем стъпка по стъпка".

Саразен напомни, че програмата му с Toyota Gazoo Racing във WEC остава приоритет.

Той спечели Обиколката на Корсика през 2014 година, когато тя бе част от Европейския рали шампионат.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти