Кубица тества болид от Формула Е на "Донингтън парк" (видео)

Кубица тества болид от Формула Е на "Донингтън парк" (видео)

Роберт Кубица продължава да търси своето място на пистата и след теста със състезателен автомобил от GP3 сериите миналия месец, този път пробва и болид от все по-популярната Формула Е.

Вчера той записа редица обиколки с електрическия автомобил на "Донингтън парк". Полякът се размина от тест през първия сезон на шампионата. През зимата Кубица се подготвяше за световните серии по издръжливост (WEC), но дни преди първия кръг от новия сезон отказа мястото си.

Ако Кубица вярва, че може да бъде конкурентен спрямо останалите пилоти във Формула Е, е възможно да го видим в действие още през месец юли в Ню Йорк. Отборите на Върджин и Рено имат свободни места заради дублирането на кръга с този от WEC. По тази причина Хосе Мария Лопес, Сам Бърд и Себастиен Буеми най-вероятно ще пропуснат е-При на Ню Йорк на 15 и 16 юли.

Единият от пилотите, които ще заместят тези на Върджин в Ню Йорк, е резервният пилот на Уилямс във Формула 1 Алекс Лин. Autosport твърди, че Кубица все още поддържа контакт с PSA Group – компанията собственик на Върджин и Citroen, с които пилотът участваше в Световния рали шампионат.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти