Селтик с историческо постижение в Шотландия

Селтик с историческо постижение в Шотландия

Селтик записа исторически сезон за шотландския футбол. Футболистите на Брендън Роджърс станаха първият отбор от 118-години насам, който завършва сезона без допусната загуба - 34 победи, 4 равенства и 106 спечелени точки. Това уникално постижение стана факт, след като в последният 38-кръг Селтик се наложи с 2:0 над Хартс.

Така Селтик записа третият случай в историята на шотландския футбол, когато отбор печели титлата без допусната загуба. Първият от тях е също притежание на "детелините" през сезон 1897/98, а вторият е на Рейнджърс през 1898/99. Селтик има възможност да достигне до требъл през този сезон.

"Детелините" спечелиха Купата на Лигата, а във финалната среща за Купата на Шотландия ще играят с Абърдийн. Така грандът от Глазгоу ще опитат да постигнат първия си требъл от 2001 година насам. Играчите на Брендън Роджърс подобриха още едно свое постижение. Те финишираха с 30 точки аванс пред втория Абърдийн. Преди това под ръководството на Нийл Ленън те държаха рекорда за най-голям аванс пред втория, но тогава с 29 точки през сезон 2013-14 година.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти