Бивш национал пое отбор в Белгия

Бивш национал пое отбор в Белгия

Бившият белгийски национал Филип Клеман беше представен днес като старши треньор на отбора на Ваасланд-Беверен, играещ в елитната дивизия на страната. За 43-годишния бивш защитник това е първо назначение като старши треньор, след като в продължение на шест години беше помощник във ФК Брюж. Той наследи поста от 55-годишния Чедомир Яневски (гражданин на БЮР Македония), който не успя да постигне кой знае какво- тимът приключи 14-и в редовния сезон в Белгия, а в плейофите за Лига Европа остана на 3-о място в поток В.

Филип Клеман има 38 мача за националния отбор на страната си и един отбелязан гол. Попадението му е във вратата на България на 7-и юни 2003-а година, когато срещата на стадион Васил Левски завърши 2:2 и реално подпечата класирането на нашия национален тим за Евро 2004. Ваасланд-Беверен е клуб, основан през 2010-а година, когато се обединяват два местни отбора: Ред Стар Ваасланд и фалиралия традиционен Беверен.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти